1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DP/UG İLE UBP’NİN İŞBİRLİĞİ
DP/UG İLE UBP’NİN İŞBİRLİĞİ

DP/UG İLE UBP’NİN İŞBİRLİĞİ

Kabul edilemez, etik değil;

A+A-

“KABUL EDİLEMEZ, ETİK DEĞİL”

“CTP/BG PARTİ MECLİSİ YARIN AKŞAMKİ TOPLANTIDA KONUYU DEĞERLENDİRECEK”

“RAHATSIZLIĞIMIZI SERDAR DENKTAŞ’LA DA PAYLAŞTIM... HÜKÜMET, TOPLUMUN BÜTÜNÜNE YARAR SAĞLAMA ADINA YÜRÜTÜLÜRKEN BUNA DİKKAT EDİLMELİ ANCAK BÖYLE BİR DİKKAT VE NİYETİN OLMADIĞI DA HERKESİN GÖZÜ ÖNÜNDE CEREYAN EDİYOR”

CTP-BG Genel Başkanı, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, hükümet ortağı DP/UG ile ana muhalefet UBP’nin yerel seçime yönelik iş birliğinin, kabul edilmesi mümkün olmayan bir yaklaşım olduğunu söyledi.

Başbakan Yorgancıoğlu, basına yansıdığı kadarıyla iki partinin sıradan bir iş birliği ötesinde bütün yerel yönetimler yanında özellikle CTP/BG’ye ait belediyelerin kaybettirilmesine yönelik bir iş birliğine girdiğini belirterek, bunun etik olmadığını kaydetti.

Yorgancıoğlu, yarın akşam toplanacak CTP/BG Parti Meclisi’nin diğer konular yanında DP/UG ve UBP’nin iş birliği kararını değerlendireceğini de açıkladı.

“SIRADAN BİR İŞ BİRLİĞİNİN ÖTESİNDE”

Cumhuriyet Meclisi’nin bugünkü toplantısının hemen sonrasında, Meclis’te TAK muhabirine açıklama yapan ve soruları yanıtlayan Yorgancıoğlu, iki partinin bazı alanlarda iş birliği yapmasının masumane görülebileceğini ancak basına yansıdığı kadarıyla bunun sıradan bir iş birliğinin ötesinde olduğunu söyledi.

“KABUL EDİLMESİ MÜMKÜN OLMAYAN BİR YAKLAŞIM”

“Bir hükümet ortağının, bir başka partiyle bütün yerel yönetimlerde iş birliği yapması ama özellikle CTP’ye ait olanları da CTP’nin kaybetmesine yönelik bir öngörüyü içermektedir. Bu kabul edilmesi mümkün olmayan bir yaklaşımdır” diyen Yorgancıoğlu, yerel seçimlere yönelik çalışmalarını sürdüren CTP/BG Parti Meclisi’nin yarın akşamki toplantısında diğer konular yanında “DP ile UBP arasında yapılan ve CTP’li belediyelerin kaybettirilmesine yönelik iş birliğini” de değerlendireceğini açıkladı.

Yorgancıoğlu, “Çünkü bu, partimiz açısından kabul edilmesi mümkün olmayan bir yaklaşımdır” diye konuştu.

“SERDAR DENKTAŞ’LA DA PAYLAŞTIM... HERKESİN GÖZÜ ÖNÜNDE CEREYAN EDİYOR”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, bu durumun hükümetin kaderini nasıl etkileyeceği ve duyulan rahatsızlığın koalisyon ortağı DP/UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’la paylaşıp paylaşmadığı sorusuna karşılık “Ona da biraz önce ifade ettim. Onunla da paylaştım. Bunu, yetkili organlarımız değerlendirecektir. Önemli olan, hükümet toplumun bütününe yarar sağlama adına yürütülürken, buna dikkat edilmesidir. Ancak böyle bir dikkatin ve niyetin olmadığı da herkesin gözü önünde cereyan ediyor” ifadelerini kullandı.

“DOĞAL VE ETİK DEĞİL”

Yorgancıoğlu, “iki partinin bütünlüklü niyeti varsa onu ortaya koyup bitirmeleri gerektiğini” kaydederek, “Hem kendi ölçeklerinde, kendi sahip oldukları belediyeleri korumak; hem de CTP’nin belediyelerine yönelik iş birliği yapmak tabi ki bizi rahatsız etmek ötesinde, doğal ve etik olmayan bir şeydir” dedi.

CTP/BG Parti Meclisi’nin yarın akşamki toplantıda hükümetin nasıl etkileneceği dahil konuyu bütün yönleriyle değerlendirileceğini ifade eden Başbakan Yorgancıoğlu, solda iş birliği arayışındaki siyasi partilerle ilgili soruya karşılık ise “Hükümette ortaklık yapmayan partilerin iş birliği doğal bir şeydir, daha farklıdır, aynı anlamı taşımıyor” diye konuştu.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.