1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DP/UG KURULTAYI BUGÜN YAPILIYOR
DP/UG KURULTAYI BUGÜN YAPILIYOR

DP/UG KURULTAYI BUGÜN YAPILIYOR

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP/UG) Gazimağusa Milletvekili Hakan Dinçyürek, DP/UG 9. Olağan Kurultayı’nda 2 bin 292 delegenin oy vereceğini belirterek, genel başkanın seçilmesi için bin 147 oya ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

A+A-

Demokrat Parti Ulusal Güçler 9’uncu Olağan Kurultayı bugün Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda yapılıyor.

Kurultay’da Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Başkanlığı için 4 aday, halen Genel Başkanlık Görevini sürdüren Serdar Denktaş, Genel Sekreter Bengü Şonya, Fuat Türköz Çiner ve Abdurrahman Ömeroğlu yarışacak.

Kurultay’da Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof Dr Yasin Aktay, CHP Parti Meclis Üyesi Prof Dr. Gaye Usluer’in de konuşma yapması bekleniyor.

DİNÇYÜREK: “DELEGE SAYISI 2292… BAŞKANIN SEÇİLEBİLMESİ İÇİN 1147 OYA İHTİYAÇ VAR”

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Gazimağusa Milletvekili Hakan Dinçyürek, DP/UG 9. Olağan Kurultayı’nda 2 bin 292 delegenin oy vereceğini belirterek, genel başkanın seçilmesi için bin 147 oya ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Dinçyürek, ilk turda başkanlık seçimi için salt çoğunluk olan bin 147 rakamının bulunmaması halinde 2. turda da salt çoğunluk aranacağını, yine bulunmaması halinde ise 3. turda delegeden en çok oyu alacak adayın genel başkan seçileceğini söyledi.

DP/UG Gazimağusa Milletvekili Hakan Dinçyürek, kurultaydaki delege sayısı ve oylama ile ilgili teknik konularda TAK muhabirinin sorularını yanıtladı.

Dinçyürek, DP/UG’nin delege sayısının 2 bin 292 olduğunu, bin 147 sayısıyla nisabın sağlanabileceğini ve kurultayın açılabileceğini ifade etti.

Kurultayın açılmasıyla genel başkanın ilk turda seçilebilmesi için bin 147 oy yani delege sayısının salt çoğunluğunun bir fazlasını alması gerektiğini ifade eden Dinçyürek, bu rakama ulaşılamaması halinde divan başkanlığının ikinci turun ne zaman ve kaç adayla yapılacağına karar vereceğini vurguladı.

Tüzüğe göre ikinci tura kaç adayla gidileceğinin net olmadığından buna divanın karar vereceğini söyleyen Dinçyürek, ikinci turda da salt çoğunluğun bir fazlasının yani bin 147 oy aranacağını söyledi.

Dinçyürek, ikinci turda da salt çoğunluğa ulaşılamaması durumunda üçüncü tura gidileceğini ve en çok oy alan adayın genel başkan seçileceğini anlattı.

10.00’da başlayacağı açıklanan kurultayın nisabının 11.20 itibarıyla sağlandığını da belirten Dinçyürek, kurultayda her ilçenin ayrı bir renk ile oy vereceğini, oylamanın konuşmaların ardından başlayacağını ve oy verme işleminin saat 20.00 civarına kadar süreceğini söyledi.

TAK

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.