1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DR. ALİ ATUN İÇİN MECLİS'TE CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ
DR. ALİ ATUN İÇİN MECLİS'TE CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

DR. ALİ ATUN İÇİN MECLİS'TE CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

Eski sağlık bakanı, milletvekili merhum Dr. Ali Atun için Cumhuriyet Meclisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Atun'un naaşı önünde protokol sırasına göre saygı duruşu ve geçişi de yapıldı.

A+A-

Eski sağlık bakanı, milletvekili merhum Dr. Ali Atun için Cumhuriyet Meclisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Atun'un naaşı önünde protokol sırasına göre saygı duruşu ve geçişi de yapıldı.

Meclis avlusunda saat 11.00'de yer alan törene, Atun ailesi ve Ali Atun'un dostları başta olmak üzere Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, bakanlar, milletvekilleri, askeri erkan, eski milletvekilleri ve Meclis çalışanları katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan törende, Dr. Ali Atun'un özgeçmişi okundu. Tören konuşmaların ardından tamamlandı.

Törende aile adına konuşan eski Meclis Başkanı Hakkı Atun, Dr. Ali Atun'un yaşamından kesitler anlatarak, Meclis'te Hakkı Atun, Ali Atun ve Ata Atun'un aynı dönemde yer aldığını anımsattı, o dönemki Meclis'teki anıları anlattı.

Atun, sevilen saygı duyulan örnek bir kişilik olarak nitelendirdiği Dr. Ali Atun için Allah’tan rahmet diledi.

Meclis Başkanı Sibel Siber de, Dr. Ali Atun'un bir değer olduğunu ve bugün bir değeri sonsuz yolculuğa uğurladıklarını belirterek, Dr. Atun'un zor yıllarda küçük kasabasından doktor olarak çıktığını, başarısı ciddiyeti ve dürüstlüğüyle de çok iyi bir dost, çok iyi baba olduğunu ve çok iyi evlatlar yetiştirdiğini kaydetti.

Siber, Ali Atun'un yaşamı boyunca hep aktif ve hep dinamik olduğunu, Atun ailesinin de çok başarılı bir aile olduğunu belirterek, "Dr. Ali Atun bir değerdi, geride güzel bir isim evlatlar ve torunlar buraktı, başımız sağolsun" dedi.

DR. ALİ ATUN'UN ÖZGEÇMİŞİ

Eski Sağlık Bakanı, Milletvekili Merhum Ali Atun, 1923 yılında eski ismiyle Ovgoroz, Şimdiki İsmiyle Ergazi’de doğdu.

Beş kardeşten dördüncüsü olarak dünyaya gelen Dr.Ali Atun, Kıbrıs İslam Lisesini bitirdikten sonra, İstanbul Tıp Fakültesi’ne girerek 1952 yılında mezun oldu.

Bu tarihten sonra Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde çalışmaya başlayan Atun, Başdoktor Gillespi’nin asistanı olarak 1959 yılına kadar, Rum ve Türk hastalara şifa dağıttı.

Atun, bu dönemde özellikle “memurların doktoru” olarak çok sevilen bir isim haline geldi.

1959-1960 yılları arasında Halk Sağlığı konusunda ihtisas yapmak üzere Beyrut Amerikan Üniversitesi’nde burslu olarak eğitim gördü.

Atun, ihtisasını  tamamlamasının ardından 1961-1975 yılları arasında Mağusa Kaza Doktorluğu görevini ifa etti. 1975-1976 yıllarında ise Sağlık Müdürü olarak görev yaptı.

20 Haziran 1976 Genel seçimlerinde Ulusal Birlik Partisi’nden, Mağusa bölgesinden Milletvekili seçildi.

Bu dönemde hükümette de görev alan Atun, 1976-1978 yılları arasında Çalışma, Sağlık ve Sosyal İşler Bakanı,  1978-1981 yılları arasında da Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak görev yaptı.

Merhum Ali Atun, Bakanlığı döneminde yarım kalmış Burhan Nalbanoğlu Devlet Hastanesi ile Sinir ve Ruh Hastalıkları Hastanesi’nin tamamlanmasını ve açılışını sağladı.

28 Haziran 1981 Genel Seçimlerinde yeniden Ulusal Birlik Partisi’nden Mağusa Milletvekili seçildi.

Atun, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanı üzerine , Aralık 1983 ‘te oluşturulan Kurucu Meclisin üyesi olarak hizmetlerine devam etti.

İngilizce ve Rumca bilen Atun, evli, 3 çocuk babası ve 8 torun sahibiydi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.