1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DR. BURHAN NALBANTOĞLU DEVLET HASTANESİ’NDEKİ ANA PARK ALANI DEĞİŞTİRİLDİ
DR. BURHAN NALBANTOĞLU DEVLET HASTANESİ’NDEKİ ANA PARK ALANI DEĞİŞTİRİLDİ

DR. BURHAN NALBANTOĞLU DEVLET HASTANESİ’NDEKİ ANA PARK ALANI DEĞİŞTİRİLDİ

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ndeki ana park alanı değiştirildi

A+A-

HASTANEDEKİ TRAFİK AKIŞIYLA İLGİLİ YENİ DÜZENLEMELERE GİDİLDİ

KAMİLOĞLU: “YENİ DÜZENLEMELERE UYULMASINI, İNSANLARIN BİRBİRİNE SAYGI GÖSTERMESİNİ İSTİYORUZ...”

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ndeki ana park alanı değiştirildi.

Onkoloji Hastanesi’nin inşaat çalışmalarının rahatça yürütülebilmesi için hastanenin var olan ana park yeri geçici süreliğine kapatıldı.

Yeni oluşturulan park yerinin açılışı dün yapılırken, hastanedeki trafik akışıyla ilgili yeni düzenlemelere gidildi.

HASTANEDE TEK YÖN UYGULAMASI

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ramadan Kamiloğlu hastanedeki yeni uygulamalar konusunda bilgi vermek üzere bir basın toplantısı düzenledi.

Kamiloğlu, hastanedeki park yerlerine gidişin Thalasemia Merkezi’nden itibaren tek yön olduğunu ifade etti.

Poliklinik ve Ayaktan Tanı Merkezi’nin yanındaki çıkışın belirli saatlerde trafiğe açılacağını kaydeden Ramadan Kamiloğlu, söz konusu yerden sadece çıkışa izin verileceğini, burasının sabah 8.00’den 13.00’e kadar kullanılabileceğini belirtti.

“İNSANLARIN BİRBİRİNE SAYGI GÖSTERMESİNİ İSTİYORUZ...”

Yeni uygulamalar nedeniyle dün bazı sıkıntılar yaşandığını anlatan Kamiloğlu, “Yeni düzenlemelere uyulmasını, insanların birbirine saygı göstermesini istiyoruz” dedi.

HASTANEDEKİ 6 AYLIK VERİLER...

Öte yandan Ramadan Kamiloğlu basın toplantısında Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ndeki son çalışmalarla ilgili de bilgi verdi.

Basın toplantısında hazır bulunan Başhekim Yardımcısı Dr. Kenan Arifoğlu da ambulanslarda gidilen iyileştirme çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“ACİL SERVİSE 50 BİN HASTA BAŞVURDU...”

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ndeki 6 aylık verileri paylaşan Başhekim Kamiloğlu’nun verdiği bilgiye göre, bu sürede hastanenin acil servisine 50 bin hasta başvurdu.

7 bin 937 hasta yatılı servislerde tedavi gördü. 188 bin 297 hasta polikliniklere başvurdu. Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde 4 bin 251 sağlık kurulu işlemi yapıldı.

Hastanede, bin 181 büyük, 956 orta, bin 113 küçük ameliyat yapıldı. 634 kişiye anjiyo yapıldı. Bu hastaların bazılarına stent takıldı. Hastanede 80 açık kalp ameliyatı gerçekleştirildi.

“KURULLAR ARTIK 1 GÜNDE TAMAMLANIYOR...”

Göreve geldikleri ilk günden beri vatandaşların işlerini kolaylaştıracak uygulamaları hayata geçirmek için çalıştıklarını belirten Ramadan Kamiloğlu, yurt dışı ve istirahat kurullarının geçmişte 15 günde tamamlandığını ancak şu an kurul işlemlerinin 1 günde sona erdiğini söyledi.

“YATILI SERVİSLERDE DE OTOMASYONA GİDİLİYOR...”

Polikliniklerdeki işlemlerde otomasyona gidildiğini anımsatan Ramadan Kamiloğlu, bu ayın sonunda yatılı servislerde de otomasyonun devreye gireceğini, Eylül’den itibaren hastanedeki işlemlerde kağıt kullanılmayacağını vurguladı.

“AMBULANSLARDA İYİLEŞTİRMELER SÖZ KONUSU...”

Kamiloğlu’ndan sonra söz alan Başhekim Yardımcısı Dr. Kenan Arifoğlu “112 Acil Servis” hizmetlerinde yapılan çalışmalar hakkında kısa bir bilgi verdi.

Arifoğlu, 112 biriminin yeniden organize edildiğini ve çağrıların tek merkezden kontrol edildiğini kaydederek, merkez için yeniden komite oluşturulduğunu, bu konuda çalışma başlatıldığını dile getirdi. Kenan Arifoğlu, Çamlıbel’e de yeni bir istasyon açılacağını kaydetti.

Ambulanslarda iyileştirmelerin söz konusu olduğunu dile getiren Kenan Arifoğlu, ülke genelindeki hastanelerde otomasyon sistemine geçilmesinin önemine  dikkat çekti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.