1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DR. FAZIL KÜÇÜK BÜSTÜ TÖRENLE AÇILDI
DR. FAZIL KÜÇÜK BÜSTÜ TÖRENLE AÇILDI

DR. FAZIL KÜÇÜK BÜSTÜ TÖRENLE AÇILDI

Bayraktar Türk Maarif Koleji (BTMK)’da yeni yaptırılan Dr. Fazıl Küçük Büstü;

A+A-

TÖRENDE, “DR. FAZIL KÜÇÜK” KONULU KOMPOZİSYON YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ DE VERİLDİ

Bayraktar Türk Maarif Koleji (BTMK)’da yeni yaptırılan Dr. Fazıl Küçük Büstü düzenlenen törenle açıldı. Törende, “Dr. Fazıl Küçük” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere de ödülleri verildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan BTMK Müdürü Neriman Gürsel, eğitimin sadece dersliklerden ibaret olmadığını vurguladı ve “Bu okulun parçası olmaktan her zaman gurur duydum” dedi.

BTMK binasının sadece okul öğrencilerine değil, halka ve diğer okullara da hizmet verecek halı saha ve sosyal etkinliklerle projelendirildiğini anlatan Gürsel, Dr. Küçük büstüyle de okulun bina projesinin tamamlandığını söyledi.

Dr. Fazıl Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük de, babasının Kıbrıs Türk halkı için verdiği mücadeleyi dile getirerek, “Çok yakındaki bir evde doğan ve büyüyen babam, şimdi de bir okulda bayrakların altında varolmaya devam edecek” diye konuştu.

Küçük, büstün yapılmasına katkı sağlayanlara teşekkür ederek,  “Huzur içinde yat… Halkın seni unutmayacak” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu ise, Kıbrıs tarihinde evreler bulunduğunu, Kıbrıslı Türklerin en kötü döneminin 1963-1974 yılları arasında yaşandığını belirtti ve 11 yıllık dönemden örnekler verdi.

Barış Harekatı’nın ardından da Küçük’ün mücadelesinin farklı konularda devam ettiğini belirten Arabacıoğlu, Kıbrıslı Türklerin ilk önderinin Küçük olduğunu vurguladı.

Arabacıoğlu, Küçük’ün mücadele yıllarında Kıbrıslı Türkler için yaptıklarına örnekler de verdi.

Törende, “Dr. Fazıl Küçük” konulu kompozisyon yarışmasında birinci gelen kompozisyon ve Dr. Küçük’le ilgili şiirler de okundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.