1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “DR. FAZIL KÜÇÜK VE MÜCADELE YILLARINDA KADIN” KONULU KOMPOZİSYON YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
“DR. FAZIL KÜÇÜK VE MÜCADELE YILLARINDA KADIN” KONULU KOMPOZİSYON YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

“DR. FAZIL KÜÇÜK VE MÜCADELE YILLARINDA KADIN” KONULU KOMPOZİSYON YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

“4. Dr. Fazıl Küçük ve Mücadele Yıllarında Kadın” konulu kompozisyon yarışması dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürlüğü, Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürlüğü ve Telsim işbirliğinde, ortaokul ve liseler arasında düzenlenen “4. Dr. Fazıl Küçük ve Mücadele Yıllarında Kadın” konulu kompozisyon yarışması dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

KKTC genelindeki tüm devlet – özel ortaokul ve liselerin katılımına açık olan yarışmada toplamda 20 eser değerlendirmeye alındı.

Değerlendirmede dereceye girenler, bakanlığa bağlı okullardan iki Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni ve Telsim’den bir yetkiliden oluşan jüri tarafından belirlendi.

Bakanlıkta düzenlenen törende ödüllerin verilmesi öncesinde, sırasıyla Dr. Fazıl Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük, Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar ve Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu birer konuşma yaptı.

KÜÇÜK

Mehmet Küçük, babası anısına etkinlikler düzenleyen ve kompozisyon yarışmasını geleneksel hale getiren Telsim’e teşekkür ederek, annesinin de törene katılamadığını ancak herkese sevgilerini yolladığını belirtti.

Bu kompozisyonları yazarken öğrencilerin Dr. Küçük ve mücadele tarihi hakkında araştırma yaptığını ve bu bilgileri bir ömür taşıyacaklarını ifade eden Küçük, mücadele sürecine bu öğrencilerin atalarının da dahil olduğunu ve milli mücadelenin Kıbrıs Türk halkının mücadelesi olduğunu kaydetti.

TANPINAR

Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar ise, 4 yıldır farklı başlıklarla gerçekleştirdikleri yarışmanın konusunu bu yıl “Dr. Fazıl Küçük ve Mücadele Yıllarında Kadın” seçtiklerini ve Dr. Fazıl Küçük’ün mücadele yıllarında kadının rolünün ne kadar önemli olduğunu hatırlatmayı amaçladıklarını ifade etti.

“Kompozisyonları okudukça görüyorum ki, bu toplumda okuyan, okuduğunu anlayan, bunları kendi akıl süzgecinden geçirerek yorumlayan ve en iyi şekilde aktaran bir nesil yetişiyor” diyen Tanpınar, Telsim ailesi olarak çabalarının boşa çıkmadığını görmenin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

ARABACIOĞLU

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, bu haftanın Kıbrıs Türk halkı için ayrı bir özelliği olduğunu Hem Dr. Fazıl Küçük’ü hem de Rauf Denktaş’ı anarak, Kıbrıs Türk halkının tarihini yazanları tanıdıklarını söyledi.

Arabacıoğlu, anma törenlerinin o kişilerin bıraktıklarına sahip çıkmak ve açtıkları yolda verdikleri bilgiler ışığında yürümek için önemli olduğunu belirterek, Küçük’ün mücadelesini anımsatmak ve yaşatmak için düzenledikleri yarışmalardan dolayı Telsim’e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye girenlere ödüller verildi. Ödül alanların dereceleri ve isimleri şöyle:
“Ortaokullarda; 1-Ayşe Naz Başaranel TMK.8. sınıf ‘Karanlığımı Aydınlatan Doktor’, 2-Tınaberk Dirik Atleks Sanverler O.7. sınıf ‘Dr. Fazıl Küçük ve Kahraman Kadınlarımız’, 3-Necla Emin Atleks Sanverler O.7. sınıf ‘Dr. Fazıl Küçük’ ve Liselerde; 1-Fulay Kozan Bülent Ecevit A.L.12. sınıf ‘Sarı Saçlı Bebeğim’, 2-Hatice Şahan Bülent Ecevit A.L.9. sınıf ‘Sessiz Sokakların Nefesi’,  3-Meryem Nur Koyuncu Türk Maarif K.11. sınıf ‘Şehit Olmak Onlara Yakıştı’.”

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.