1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DR. FAZIL KÜÇÜK'ÜN ÖLÜM YILDÖNÜMÜ...
DR. FAZIL KÜÇÜK'ÜN ÖLÜM YILDÖNÜMÜ...

DR. FAZIL KÜÇÜK'ÜN ÖLÜM YILDÖNÜMÜ...

Yorgancıoğlu, Dr. Fazıl Küçük’ün başlattığı mücadelenin Kıbrıs Türkü’nün geleceği için çok önemli bir yol gösterici.

A+A-

BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU: “(DR. FAZIL KÜÇÜK’ÜN) BAŞLATTIĞI VE KIBRIS TÜRKÜ’NÜN YOLUNU AYDINLATAN MÜCADELESİNİN HALKIMIZIN GELECEĞİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR YOL GÖSTERİCİ OLDUĞUNUN BİLİNCİNDEYİZ”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Dr. Fazıl Küçük’ün başlattığı mücadelenin Kıbrıs Türkü’nün geleceği için çok önemli bir yol gösterici olduğunu belirtti.

Başbakan Yorgancıoğlu Dr. Fazıl Küçük’ün ölüm yıldönümü vesilesiyle yayımladığı mesajda, Kıbrıs Türk halkının gönlünde özel bir yere sahip olan özgürlük ve varoluş mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük'ü, vefatının 31’inci yıldönümünde özlem ve saygıyla anıldığını kaydetti.

Yorgancıoğlu, “Dr. Küçük, o zorlu yıllarda azim ve kararlılıkla verdiği mücadeleler sonucunda Kıbrıs Türk halkına yol göstermiş, halkının umut ve güç kaynağı olmuştur. O’nun geçmişte başlattığı ve Kıbrıs Türkü’nün yolunu aydınlatan mücadelesinin halkımızın geleceği için çok önemli bir yol gösterici olduğunun bilincindeyiz” dedi.

Dr. Küçük’ün mücadelesindeki duruşu ve düşüncelerinin; KKTC’nin aydınlık geleceği için, çağdaş ve demokratik dünyayı yakalamak adına takipçisi olacaklarını kaydeden Yorgancıoğlu, yaşanan zor yılların üstesinden birlik ve beraberlikle hareket ederek gelen Kıbrıslı Türklerin bugün halen dünyayla bütünleşme, hak ettiği dünya devletlerinin yaşam standartlarına, daha refah bir seviyeye ulaşma çabası verdiğini belirtti.

Yorgancıoğlu, “Adada çözümsüz kalan Kıbrıs sorunu her konuda ve alanda önümüze engel olarak çıkmaktadır. Geçmişten bugüne yürütülen müzakerelerde ortaya koyduğumuz yapıcı tavrımız ve barışa olan güçlü inancımıza rağmen bugün adadaki ortağımız Kıbrıs Rum tarafı ile eşit haklara sahip değilken, bunun yanında birçok ambargo ve izolasyonlar altında gelişmeye ve kalkınmaya çalışan bir devlet olarak çabalarımızı sürdürüyoruz. Çözüme olan inancımız ve kararlı duruşumuzla bu yoldaki mücadelemiz devam edecektir” dedi.

Başbakan Yorgancıoğlu, Dr. Küçük’ün devleti yüceltmek adına verddiği hizmetlerin unutulamayacağını vurguladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.