1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Dr. ÖZ CEVAPLIYOR
Dr. ÖZ CEVAPLIYOR

Dr. ÖZ CEVAPLIYOR

Yaşlandıkça her gün, vücudumun farklı bir yeri ağrıyor. Bunun sebebi ne olabilir sizce?

A+A-

Yaşlandıkça her gün, vücudumun farklı bir yeri ağrıyor. Bunun sebebi ne olabilir sizce?

Yaşlandıkça; vücudumuz önemli oranda kas kütlesi kaybeder, bu da ağrı ve sancılara sebep olabilir. Ancakhayatınızda spor olduğu sürece yaşlanmayla birlikte başlayan ağrılar da sizden uzak kalır. Hatta düzenliolarak aerobik egzersizi yapan insanların yaşlandıkça daha az kas ve eklem ağrısı olur. Bir araştırmaya göre; 60 yaş ve üzeri kişilerin düzenli olarak egzersiz yapması kas ağrılarını % 25 olanında azaltıyor. Ayrıca, tüm bu ufak ağrı ve acılardan bizi uzak tutmasının yanı sıra yaygın bir ölüm sebebi olan kemiklerin kolaykırılması sorununu da önlemeye yardımcı olur.

35 yaş üstü erkeklerin farkında olması gereken rahatsızlıklar ya da kötü alışkanlıklar var mı? Ortayaşlı erkekler için tavsiyeleriniz nelerdir?

Orta yaşa yaklaştıkça vücudunuzdaki çoğu faaliyet yavaşlamaya başlar. 10'lu ya da na yola açtığını düşünüyorsanız testosteron seviyenizi ölçtürmelisiniz.

Seks, hayatımızın ileri dönemlerinde ne kadar önemlidir?

Seks, daha uzun ve daha sağlıklı bir yaşama birçok fayda sağlar. Öncelikle, seks bir bağışıklık kuvvetlendiricidir. Bir araştırmaya göre; haftada bir ya da iki kez seks yapan insanların bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinen "immunoglobulin A antikor" seviyelerinin %30 daha yüksek olduğunu tespit etmiştir. İkincisi, seks stresi dindirir ve düşük diyastolik kan basıncı ile ilişkilendirilir. Üçüncü olarak, seks sizi zinde tutar. 30 dakikalık bir seks ile 85-200 kalori yakabilirsiniz (Bu, kaynaklara göre değişiyor.). Ayrıca gelişmiş güç, esneklik, kas elastikiyeti ve kardiyovasküler şartlanma sahibi olmak harikadır. Seks genç görünmenize bile yardımcı olabilir. Cinsel ilişki; hem gençleştiren hem de daha parlak saçlar canlı ten ve parlak gözlerle ilişkilendirilen DHEA hormonunun seviyesini artırır.

esquire

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.