1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DR. REMZİ GARDİYANOĞLULARI, SAĞLIKTA,...
DR. REMZİ GARDİYANOĞLULARI, SAĞLIKTA,...

DR. REMZİ GARDİYANOĞLULARI, SAĞLIKTA,...

Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Dr. Remzi Gardiyanoğluları, sağlıkta,...

A+A-

Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Dr. Remzi Gardiyanoğluları, sağlıkta, "Genel Sağlık Sigortası Tabanlı Karma Sağlık Sistemi" önerisi yaptı, Tıp-İş'e destek verdi, olumsuzluklar için siyasi irade ve bu iradesizlikten beslenen statükoya dikkat çekti.

Serbest Çalışan Hekimler Birliği'nin açıklaması şöyle:

Hükümetler, sosyal devlet olmanın sorumluluğu gereği, kamuya sağlığı her ne koşulda olursa olsun ulaştırmakla yükümlüdürler.

Kamu hekimlerinin 2. iş yapmalarına Sağlık Bakanlığı’nın göz yummasına karşı başlattığımız hukuk mücadelesinin hedefinde, kamudaki meslektaşlarımız değil, Sağlık Bakanlığı’nın sistemsizliği ‘’alışkanlık’’ haline getirmiş ‘’iradesizliği’’ yatmaktadır. Aynı alışkanlık, bugün, genel sağlık sigortasına geçme projesini de hayalle eşdeğer kılmıştır. Bu, halkımıza yapılabilecek en büyük ihanetlerden birisidir.

Önümüzdeki günlerde yaşanacak kaosun gerçek sebebi ve baş aktörü, ne kamu hekimleridir ne de serbest çalışan hekimlerdir. Baş aktör, kamuya eşit sağlık hizmeti sunmakla yükümlü siyasi irade ve bu iradesizlikten beslenen statükodur!

Bizler, ‘’doğruları sahiplenmek, en büyük erdemlerden birisidir’’ ilkesi ile, Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği olarak, mahkeme sürecimizden bağımsız, Tıp-İş’in dün yaptığı basın açıklamasının tamamına katılıyor ve onları destekliyoruz.

Yapıcı olmak adına da, bugün gerçekleşmesi artık hayal olan ‘’Sağlık Reformu’’nun yerine, ülkemiz için daha uygun ve uygulanmasının daha pratik olduğunu düşündüğümüz ‘’Genel Sağlık Sigortası Tabanlı Karma Sağlık Sistemi’’ni tartışmak üzere ilgili makamları görüşmeye davet ediyoruz.

Ülkemizdeki sağlık sistemini düzeltecek, halkımıza hekim seçme hakkını verecek, hekimlere temiz, tertipli, adil, barışçıl ve kendilerine yakışır sağlık hizmeti verecek bir sağlık sistemi ve ortamı tesis edilene kadar yapılacak her grevi desteklemek bizlerin de görevidir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.