1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DR. ÜNAL ÜSTEL: “YENİ HÜKÜMET GIDA YASASINI RAFA KALDIRDI!”
DR. ÜNAL ÜSTEL: “YENİ HÜKÜMET GIDA YASASINI RAFA KALDIRDI!”

DR. ÜNAL ÜSTEL: “YENİ HÜKÜMET GIDA YASASINI RAFA KALDIRDI!”

Dr. Ünal Üstel: “Yeni hükümet gıda yasasını rafa kaldırdı!”

A+A-

Ülkede her geçen gün insan sağlığının daha da hiçe sayıldığı gıda üretim ve tüketimi alanında açıklamalarda bulunan Meclis Başkan Yardımcısı Dr. Ünal Üstel, UBP hükümeti döneminde hazırlanan “Gıda Yasası”nın yeni hükümet tarafından rafa kaldırıldığını söyledi.

UBP hükümeti döneminde ilgili tüm mercilerden görüş alarak bir yasa hazırladıklarını, yasanın bakanlar kurulundan onaylanarak Meclis’e gönderildiğini ifade eden Üstel, ‘Gıda Güvenliği Yasası’nın derhal yeni hükümet tarafından gündeme getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Abbas ELMAS

Ülkede özellikle son günlerde gıda konusunda cereyan eden olaylarla ilgili açıklamalarda bulunan Meclis Başkan Yardımcısı Dr. Ünal Üstel, UBP hükümeti tarafından hazırlanan Gıda Güvenliği Yasası’nın derhal yeni hükümet tarafından gündeme getirilerek hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Yeni Hükümet’in göreve gelmesinin ardından gıda konusunda yaşanan olumsuzlukların da yasayın önemini bir kez daha ortaya koyduğunu ifade eden Üstel, okul aile birliklerinden kendisine yapılan şikayetlerde okul kantinlerinde satılan gıda ürünlerinin ne denli sağlıklı olduklarının sorgulandığını ve ailelerin bu durumdan büyük huzursuzluk yaşadığını belirtti.

UBP Hükümeti tarafından hazırlanan Gıda Yasası’nın o dönemki Bakanlar Kurulu tarafından onaylandığını ve Meclis’e gönderildiğini dile getiren Dr. Ünal Üstel, daha sonra seçimlerle hükümetin değişmesiyle hazırlanan yasanın Meclis komisyonunda kalarak ‘kadık’ olduğunu kaydetti.

Yeni Hükümet’in Gıda konusunu Tarım Bakanlığı bünyesinde dahil ettiğini ve hazırlanacak olan yasanın ilgili bakanlık tarafından hazırlanacağını söyleyen Ünal Üstel, UBP Hükümeti tarafından hazırlanan yasanın raflardan kaldırılarak yeniden gündeme getirilmesi gerektiği üzerinde durdu. Üstel, Gıda Yasası üzerinde yeni Hükümet’in de bazı değişiklikler yapabileceğini ve eksiklikleri tamamlayarak derhal meclisin gündemine taşınması ve yürürlüğe girmesi gerektiğini söyledi.

Yeni hükümetin bu güne kadar hiçbir adım atılmadığını ve kendisi tarafından birçok kez uyarılar yapıldığını sözlerine ekleyen Dr. Ünal Üstel, toplumda bu denli ciddi huzursuzluklar yaratan Gıda Yasası’nın derhal çalışmaların başlaması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.