1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DUDAK UÇUKLATAN RAKAM!
DUDAK UÇUKLATAN RAKAM!

DUDAK UÇUKLATAN RAKAM!

Hacıali şirketine ait çekleri sirkat edip sahteledikten sonra tedavüle sürerek zimmete para geçirmekle suçlanan 2 kişiyle ilgili yeni bulgulara ulaşıldı

A+A-

Lefkoşa’da faaliyet gösteren Mustafa Haciali Limited şirketine ve Okan Hacıali’ye ait çekleri sirkat edip sahteledikten sonra tedavüle sürmekle suçlanan muhasebe sorumluları Şerife Güler ve Murat Çağal’la ilgili yeni bulgulara ulaşıldığı bildirildi.  Yapılan incelemelerde 719 bin 887 TL 25 kuruş ve Bin 500 Euro değerindeki toplam 104 adet çekin aranmakta olduğunu belirten polis tahkikatını sürdürüyor. Güler ve Çağal, beş gün daha tutuklu kalacak.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in huzurunda görüşülen davada, meselenin tahkikatını yürüten Mali Suçlarla Mücadele Amirliği’nde görevli polis memuru Ersan Yaran, olayla ilgili şahadet verdi.

Polis memuru Yaran, zanlıların, “çek sahteleme”, “tedavüle sürme” ve “müstahdem tarafından sirkat” suçlarından methaldar oluklarını kaydetti.

Lefkoşa’da sakin Okan Hacıali’nin Mali Suçlarla Mücadele Amirliği’ne gelerek konuyla ilgili şikayette bulunmasın ardından soruşturma başlatıldığını kaydeden Yaran, 29 Nisan’da zanlı Şerife Güler’in Küçük Kaymaklı’daki ikametgahında yapılan aramada 2014 yılına ait çok sayıda çek defteri kökü ve ödeme fişlerinin bulunduğunu belirterek, zanlı 2 Murat Çağal’ın Çatalköy’deki evinde ise banka dekontları ve çek defteri kökleri bulunduğunu söyledi.

Polis, zanlıların 30 Nisan’da mahkemeye çıkarılarak aleyhlerinde ikişer gün tutukluluk emri alındığını, bu süre içerisinde beş tanık ifadesi temin edildiğini aktardı.

Ersan Yanar, 1 Mayıs günü Okan Hacıali’nin ek bir ifade verdiğini belirterek, ifadesinde şirkette incelemelerin sürdüğünü ve 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren toplam 576 bin 882 TL 25 kuruş değerinde 87 adet çekin tespit edildiğini söylediğini aktardı.

Yanar, olayla ilgili olarak 719 bin 887 TL 25 kuruş ve bin 500 Euro değerindeki toplam 104 adet çekin aranmakta olduğunu aktararak, bahse konu çeklerin asıllarıyla ilgili olarak yazışmalar yapıldığını ve kurşun kalem ile el yazısı örneklerinin araştırıldığını dile getirdi.

Meseleyle ilgili tahkikatın devam ettiğini, alınması gereken ifadeler ve bulunması gereken emareler olduğunu söyleyen Ersan Yanar, zanlıların serbest kalmaları halinde tahkikata etki edebileceklerinin aşikar olduğu gerekçesiyle beş gün daha tutuklu kalmalarını talep etti.

Ek tutukluluk emri

Zanlıların avukatları, polis çavuşunun tutukluluk talebine itiraz etmedi. Zanlı 1 Şerife Güler’in avukatı, müvekkilinin 25 senedir şirkette çalıştığını dolayısıyla doğruların ortaya çıkmasına yardımcı olmak için tutukluluk süresine itiraz etmediğini mahkemeye beyan etti. Zanlı 2 Murat Çağal’ın avukatı da aynı beyanda bulunarak, müvekkilinin 22 senedir şirkette çalıştığını dile getirdi.

Polis çavuşunun talebini ve savunma avukatlarının beyanlarını dikkate alan Yargıç Hale Ahmet Raşit ise meseleyle ilgili tahkikatın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle zanlıların beş gün daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.