1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. DUDAKLARINIZ ELE VERİYOR...
DUDAKLARINIZ ELE VERİYOR...

DUDAKLARINIZ ELE VERİYOR...

Dikkat!

A+A-

Dudaklarınız sağlığınızı ele veriyor

Hasta olduğumuzun en belirgin göstergesi solmuş cilt ve dudaklardır. Özellikle solmuş dudaklar, birinin hasta olduğunu gösteren ilk işaretlerden biri olabilir. İsveç’teki Karolinska Enstitüsünden araştırmacılar, hastayken insanların yüzlerinin fark edilecek şekilde değişebileceğini aktardılar.

Karolinska Enstitüsü’nden Psikolog John Axelsson, "bu özellikler kırmızı gözler, solgun cilt ve soluk dudaklardı. Ancak soluk dudaklar, beklemediğimiz bir şekilde en güçlü belirti” dedi. 

Axelsson, “Sağlıklı insanların dudak rengindeki doğal değişiklik, güvenilir bir gösterge olmayabilir. Soluk bir cilt veya sarkmış göz kapakları, kişinin hasta olduğunun anlamak için daha sık kullanılan ipuçlarıdır. Bu ipuçları, muhtemelen birisinin hasta olup olmadığını söylemenin en iyi yoludur” dedi.

Axelsson ve meslektaşları, yaptıkları çalışmaya sağlıklı kişileri dahil ettiler. Katılımcılara E. coli ve salmonella gibi bakterilerde bulunan lipopolisakkaridi enjekte etti. Enjeksiyon, insanlara hastalık bulaştırmıyor ancak kişinin bağışıklık sistemini birkaç saatliğine etkileniyor.

Araştırmacılar, erkekler ile kadınlar arasında bir farklılık olup olmadığını belirlemek için bu çalışmayı yaptılar. Axelsson, “İşaretlerin genel olduğunu düşünüyoruz. Ancak bu bulguları başka insan gruplarında ve daha fazla araştırma yapmaksızın kabul etmek mümkün değildir” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.