1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. DÜĞÜN GECELERİ KABUSA DÖNDÜ
DÜĞÜN GECELERİ KABUSA DÖNDÜ

DÜĞÜN GECELERİ KABUSA DÖNDÜ

DÜĞÜN GECELERİ KABUSA DÖNDÜ

A+A-

Afganistan’ın güney eyaletlerinden olan Helmandın eyaletine bağlı Sangin ilçesinde bir düğün evine top mermisi isabet etmesi sonucu 26 kişi hayatını kaybederken, 55 kişi ise yaralandı.

 

  Afganistan’ın Helmand eyaletine bağlı Sangin ilçesinde dün akşam saatlerinde yapılan bir düğünde sevinç gösterisi için havaya ateş açıldığı bildirildi. Ateş açanların Taliban üyesi oldukları bilgisi alan Afgan askerleri, silah seslerinin geldiği evi hedef alarak top atışı gerçekleştirdi. Atılan toplardan birisinin düğün için toplanan kalabalığın bulunduğu bölgeye isabet etmesi sonucu, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu toplam 26 sivil hayatını kaybetti, 55 kişi yaralandı. 
 
  Olayla ilgili açıklama yapan yetkililer, top atışının bölgeden gelen istihbarat üzerine yapıldığı ve silah seslerinin Taliban üyelerine ait olduklarını zannettiklerini söyledi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ve soruşturma sonuçlarının en kısa zamanda kamuoyu ile paylaşılacağı bildirildi.
 
 Sangin ilçesinde yaklaşık altı aydır Afgan güvenlik güçleri ile Taliban arasında yaşanan şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Bu çatışmalar sırasında en az 600 sivil, 200 Afgan güvenlik gücü ve binden fazla Taliban militanı hayatını kaybetmişti. Birleşmiş Milletler’in Afganistan misyonu olan UNAMA’nın raporuna göre 2014 yılının ilk 11 ayında 3 bin 188 sivil hayatını kaybetmiş, 6 bin 429 sivil ise yaralanmıştı.
 
İHA
 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.