1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. DÜN GECE YAYINLANDI HEMEN İNDİRİN!
DÜN GECE YAYINLANDI HEMEN İNDİRİN!

DÜN GECE YAYINLANDI HEMEN İNDİRİN!

Dün gece yayınlandı hemen indirin!

A+A-

Sosyal medya devi Facebook'un uzun zamandır konuşulan Snapchat'e rakip uygulaması Slingshot (sapan) dün akşam saatlerinde sessiz sedasız yayınlandı. Peki nedir Slingshot? Facebook kullanıcılarını neler bekliyor?

Facebook'un Snapchat'in potansiyelini görmesiyle birlikte önce Snapchat'i satın almaya çalışması; ancak Snapchat'in buna yanaşmaması sonucunda Facebook Camera ve Facebook Poke uygulamalarını geliştirmesi şirkete yaramamış, iki uygulamayı da ilgi görmediği için yayından kaldırmak durumunda kalmıştı. Ancak şirket Snapchat'i alanında yalnız bırakmamakta kararlı ve uzun süredir üzerinde çalıştığı Slingshot uygulaması nihayet hem Android hem de iOS platformu için yayınlanmış durumda.

NEDİR SLINGSHOT?

Slingshot Facebook'un Instagram, Vine ve Snapchat karışımı özel bir uygulaması. Kullanıcılarla fotoğraf alışverişinde bulunabileceğiniz uygulamayı diğer uygulamalardan ayıran en önemli özelliği ise size gönderilen fotoğrafı görüntülemek istiyorsanız sizin de karşı tarafa fotoğraf göndermek zorunda olmanız. Uygulamanın yaratıcılarından Will Ruben, konuyla ilgili yaptığı açıklamada söz konusu uygulamanın kullanıcıların yaratıcılığını konuşturacağını ve kimsenin sadece izleyici olarak kalmayacağını kaydetti. "Kimsenin izleyici olarak kalmayacağı" sözü ise doğrudan az önce belirttiğimiz "fotoğrafı görmek istiyorsan sen de fotoğraf gönder" mantığına dayanıyor.

Fotoğraf Snapchat'te olduğu gibi saniyeler sonra kendi kendine yok olmuyor; bunun yerine kullanıcı dilediği zaman paylaştığı fotoğrafı silebiliyor. Herhangi bir zaman sınırlaması yok. Fotoğraf üzerinde özel bir palet yardımıyla özel çalışmalar da yapılabiliyor ve video, fotoğraf ve metinleri daha süslü bir şekilde karşı tarafa ulaştırabiliyorsunuz.

Uygulamanın Android sürümünü buradan, iOS sürümünü ise buradan indirebilirsiniz. Uygulama ücretsiz...

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.