1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DÜN VE BUGÜN KKTC
DÜN VE BUGÜN KKTC

DÜN VE BUGÜN KKTC

Güneş yüzünü gösterdi

A+A-

Ülkemizi etkisi altına alan 'Kara Kış' bugün itibariyle yerini güneşli havaya bıraktı.

girne-liman2.jpg

KKTC Doğu Avrupa ve Karadeniz üzerinden gelen oldukça soğuk, nemli ve yağışlı havanın etkisi altına girmiş, Selvilitepe'de hafif şiddette başlayan kar yağışı uzun saatler sürmüştü.. Bazı bölgelerde sağanak yağmur oldu. Fırtına da etkisini sürdürmüş, mandıraları, çatıları ve bazı evleri hasara uğratmıştı. Rüzgârın hızı 70-80 kilometreyi bulmuş ve Fırtına bazı bölgelerde ağaçların devrilmesine ve levhaların uçmasına neden olmuştu. Denizlerde ise dalga boyu 2.5 metreye kadar ulaşmıştı
kktc.jpg
Bugün itibariyle etkisini kaybeden soğuk hava, yerini güneşli ve güzel bir havaya bıraktı. Haftasonun gelmesiyle güneşli havanın yüzünü göstermesi vatandaşı sevindirdi.
girne-liman.jpg
Haftasonu tatiliyle birlikte güneşli havanın tadını çıkarmak isteyen vatandaşlar, KKTC'yi terkeden soğuk havaların ardından hem haftasonunu hem de güneşi değerlendirmek isteyecek gibi görülüyor.
 
Bunun yanı sıra meteroloji dairesinin açıklaması ise şu şekilde;
 
 Hava sıcaklığı önümüzdeki günlerde 3 ile 5 santigrat derece dolayında artacak. Periyot süresince hava sıcaklığı 13-16 santigrat derece olacak.
 
Meteoroloji Dairesi’nin 14–20 Aralık tarihlerini içeren hava durumu raporuna göre, ülke bu süre içinde alçak basınç sistemiyle üst atmosferdeki soğuk hava kütlesinin etkisi altında kalacak.
 
Buna göre hava bugün, parçalı bulutlu, sabah erken saatlerde doğu kesimler hafif sağanak yağmurlu, yüksek kesimler karla karışık yağmurlu olacak. Bugün, sabah saatlerinde yer yer don meydana gelmesi bekleniyor.

Hava, 15-16 Pazar-Pazartesi hava genellikle az bulutlu olacak. Sabah saatlerinde yer yer don meydana gelecek. 17-18 Aralık Salı-Çarşamba havanın parçalı, zamanla çok bulutlu ve yer yer sağanak yağmurlu; 19- 20 Aralık Perşembe-Cuma parçalı bulutlu olması bekleniyor.

Periyot süresince en yüksek hava sıcaklığı iç kesimler ve sahillerde 13 – 16 santigrat derece olacak.

Rüzgâr periyodun ilk günlerinde Kuzey ve Batı, diğer günlerde Doğu ve Kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette; bugün öğle saatlerinden önce ve Salı-Çarşamba günleri yer yer kuvvetli esecek.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.