1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DÜNKÜ İŞ KAZASINDA NELER OLDU…
DÜNKÜ İŞ KAZASINDA NELER OLDU…

DÜNKÜ İŞ KAZASINDA NELER OLDU…

DÜNKÜ İŞ KAZASINDA NELER OLDU…

A+A-

Mağusa’da meydana gelen feci iş kazasında Aydın Nurçin hayatını kaybederken, kazaya sebebiyet verdiği gerekçesiyle fortlif sürücüsü 28 yaşındaki Tansel Ümit Zaimler ise tutuklandı.

3’NCÜ ÖLÜMLÜ İŞ KAZASI

 TUĞLA TAŞIMA İŞİ YAPARKEN CANINDAN OLDU

Gazimağusa’da dün saat 10.30 sıralarında Dövenç Constaction isimli bir inşaatta, meydana gelen kazada, Nihat Dörter isimli şahısın işletmeciliğinde, tuğla taşıma işi yapan fortlif operatörü 36 yaşındaki Aydın Nurçin yaşamını yitirdi. Nurçin olay yerinde yaşamını yitirirken, fortlif operatörü olan 28 yaşındaki Tansel Ümit Zaimler tutuklandı.

 4 YILDA 23 CAN KAYBI

Çalışma Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre, son dört yılda meydana gelen iş kazarlarında 920 kişinin yaralandığı, 23 kişinin ise hayatını kaybettiği öğrenildi. Çalışma Dairesi Müdürü İsmail Bayhanlı, bu yıl içerisinde 3’üncü ölümlü iş kazasının meydana geldiğini belirtti. Bu iş kazalarının, iş yerlerinde risk değerlendirmelerinin daha önceden yapılmamasından kaynaklandığını belirten Bayhanlı, “risk değerlendirmelerinin daha önceden yapılması gerektiği, alınacak olan tedbirlerin daha önceden alınması gerektiğini sürekli olarak vurguluyoruz” dedi.

 4 YILDA 22 KİŞİ ÖLDÜ

Son dört yılda 920 kişinin yaralandı, 23 kişi hayatını kaybetti.

2011:  270 kişi yaralandı. 6 kişinin öldüğü

2012: 214 kişi yaralandı. 4 kişi öldü.

2013: 230 kişi yaralandı. 7 kişi öldü

2014 (ilk 10 ay): 205 kişi yaralandı. 5 kişi öldü.

 Rana Sarro Özadalı

Gazimağusa’da dün saat 10.30 sıralarında meydana gelen trafik kazasında Dövenç Constaction isimli bir inşaatta, Nihat Dörter isimli şahısın işletmeciliğinde, tuğla taşıma işi yapan 36 yaşındaki Aydın Nurçin, yaşamını yitirdi.

Gazimağusa’da Akgöl Sokak’ta meydana gelen kazada Aydın Nurçin, vincin çarpması sonucu olay yerinde öldü.

Polisten ‘ölümle sonuçlanan trafik kazası’ olarak açıklanan kaza, 28 yaşındaki Tansel Ümit Zaimler’in yönetimindeki LP 175 plakalı vinç araç ile “dikkatsizce” geri geri gittiği esnada o anda araç arkasında bulunan Aydın Nurçin’e çarpması sonucu meydana geldi.

Aydın Nurçin olay yerinde yaşamını yitirirken, Tansel Ümit Zaimler tutuklandı.

ÇALIŞMA DAİRESİ MÜDÜRÜ: “FORTLİF OPERATÖRLÜYDÜ”

Çalışma Dairesi Müdürü İsmail Bayhanlı’nın, verdiği bilgilere göre, fortlif operatörü olan Tansel Ümit Zaimler’in kullandığı fortlifin geri geri giderken, 36 yaşındaki fortlif operatörü olan Aydın Nurçin’e sol arka tekerleğin çarpması sonucu Nurçin iş kazası sonucu canından oldu.

“TUĞLA TAŞIMA İŞİ YAPIYORLARDI”

Kazaya karışan şahısların, Dövenç Constaction isimli bir inşaatta tuğla taşıma işi yaptıklarını belirten Çalışma Dairesi Müdürü Bayhanlı, hırdavat, boya, nakliye ve iş makinesi kiralama işletmesi bulunan Nihat Dörter isimli şahısın yanında çalışıyorlardı.

“KAZADA İHMAL VAR MI?”

Olayla ilgili polisin ve Çalışma Dairesi’nin soruşturma başlattığı, Çalışma Dairesi müfettişlerinin bölgede inceleme gerçekleştirdiklerini kaydeden Bayhanlı, “Fortlifin üzerinde herhangi bir aksamının eksik olup olmadığı, bu araçların işletme izninin bulunup bulunmadığı daire tarafından kontrol edilecek. Çünkü orada iki fortlif vardı. Bir fortlifin işletme izni daha önce alınmıştır. Diğer fortlifin işletme izni olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.”

“İŞ YERLERİNDE ÖNLEM ALINMALI”

Bu iş kazalarının, risk değerlendirmelerinin daha önceden yapılmamasından kaynaklandığını belirten Bayhanlı, “risk değerlendirmelerinin daha önceden yapılması gerektiği, alınacak olan tedbirlerin daha önceden alınması gerektiğini sürekli olarak vurguluyoruz” dedi.

İş kazası olmadan tedbir ve önlem alınması gerektiğini kaydeden Bayhanlı, “iş kazası olduktan sonra tedbir ya da önlem almak geç kalınmış bir şeydir” diye konuştu.

ALTINDA KALDIĞI İŞ ARACINI FACEBOOK’TAN PAYLAŞMIŞTI

Mağusa’da yaşanan ölümlü iş kazasında bir ayrıntı dikkat çekti. Aydın Nurçin 3  Şubat 2015 tarihinde ölümüne sebep olan iş aracını sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

3’ÜNCÜ ÖLÜMLÜ İŞ KAZASI

Meydana gelen iş kazaları, iş sağlığı ve iş güvenliğinin sağlanmadığını gündeme getirdi.

Çalışma Dairesi Müdürü İsmail Bayhanlı, bu yıl içerisinde 3’üncü ölümlü iş kazasının meydana geldiğini belirtti.

PARKE DÖKME MAKİNESİNE BAŞINI ÇARPTI

2015’in Ocak ayının ilk haftasında Haspolat Sanayi Bölgesi’nde ‘Levent Mozaik Fabrikası’nda meydana gelen “iş kazasında”, 42 yaşındaki Mehmet Çirkin hayatını kaybetmişti.
42 yaşındaki Mehmet Çirkin, parke dökme makinesine başını çarpması sonucu olay yerinde hayatını kaybetmişti. Bu iş kazasının tahkikat sonucu Savcılığa gönderildi.

MERDİVENDEN DÜŞEREK YARALANDI VE ÖLDÜ

20 Şubat tarihinde Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’nde, ‘Özsapmaz Möble’de meydana gelen iş kazasında, 42 yaşındaki Murat Yalçın merdivenden düşerek yaralanmış ve 7 Mart’ta yaşamını yitirmişti. Bu iş kazasının ise tahkikatının devam ettiği belirtildi.

VİNCİN ALTINDA KALDI

Dün meydana gelen iş kazasında ise, Gazimağusa’da Akgöl Sokak’ta Dövenç Constaction’da meydana gelen kazada Aydın Nurçin, vincin çarpması sonucu olay yerinde öldü.

SON 4 YILDA 22 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Çalışma Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre, son dört yılda meydana gelen iş kazarlarında 920 kişinin yaralandığı, 23 kişinin ise hayatını kaybettiği görüldü.
2011 yılında meydana gelen iş kazalarında 270 kişinin yaralandığı 6 kişinin öldüğü görülürken, 2012’de bu rakam 214 kişinin yaralanması 4 kişinin ise hayatını kaybetmesiyle sonuçlandı. 2013 yılında ise 230 kişinin yaralandığı görülürken ölü sayısının 7’ye çıktığı kaydedildi. 2014 yılının ilk 10 ayında ise meydana gelen iş kazalarında 205 kişinin yaralanarak, ölü sayısının ise 5 olduğu belirtildi.

Detay

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.