1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. DÜNYA AYAKTA
DÜNYA AYAKTA

DÜNYA AYAKTA

Türkiye’deki Gezi Parkı protestoları devam ederken, önceki gece dünyanın dört bir yanında milyonlar sokaktaydı. Brezilya’da yüzbinler, toplu ulaşım zammına karşı meydana indi. Bulgaristan, Endonezya, İspanya ve Bangladeş’te de gösteri vardı

A+A-

Latin Amerika ülkesi Brezilya, önceki gece Türkiye’deki Gezi Parkı protestolarına benzer sahneler yaşadı. Ülkenin tam 11 kentinde en az 200 bin kişi sokaktaydı. Gösteriler geçen hafta, metro ve otobüs ücretlerine yapılan 3 real (2.61 TL) zam yapılmasıyla patlak vermişti. Ancak polisin 5 bin gence sert müdahalesi geri tepti; şiddet görüntülerine tepki gösteren Brezilyalılar Sao Paulo, Rio de Janeiro, Porto Alegre ve Belo Horizonte başta olmak üzere 11 kentte gövde gösterisi yaptı.

20 YILDIR BİR İLK
Göstericiler, 2014’te Brezilya’da düzenlenecek Dünya Kupası için yapılan masrafların ulaşım ücretleri            ne yansımasına öfkeliydi. Bir gösterici tepkisini, “Daha iyi eğitim, hastane ve güvenliğe ihtilyacımız var. Dünya Kupası’na harcanacak milyarlara değil” diye anlattı. Ancak ‘son 20 yılın en büyüğü’ olarak tanımlanan gösteriler kısa sürede şiddete döküldü. Polisin sert müdahalesiyle sokaklar karıştı. Brezilya polisi, çatışmalarda biber gazının yanı sıra plastik mermi de kullandı. Başkent Brazil’deyse, bir grubun Kongre binasına girmeye çalışması sonrası gerilim tırmandı. Devlet Başkanı Dilma Rousseff’inse, polisin sert müdahalesine rağmen “Barışçıl gösteriler demokrasinin parçasıdır. Gençlerin gösteri yapması doğaldır” sözleri dikkat çekti.

3 HAFTALIK BAŞBAKAN İSTİFA!
Bulgaristan’da göreve 3 hafta önce başlayan Başbakan Plamen Oreşarki’nin ve hükümetin aldığı bazı kararlar tartışma yaratınc meydana çıktı.

ZAM ÇILDIRTTI
Endonezya’da hükümetin petrole zam kararı alması sonrası halk sokağa döküldü. 20 centlik zam sonrasında 4 bin polis sokaklardaki 5 bini aşkın göstericiye müdahale etti.

#DİRENÖLÜADAM
TV3 ve Radio Catalonia’daki işten çıkarmaları protesto eden medya mensupları hükümet binasının önünde uzun süre ölü taklidi yaptı.

POLİSE LİNÇ GİRİŞİMİ
Brazil’de Kongre binasına girmek isteyen kalabalığı durdurmak isteyen çevik kuvvet ekipleri, göstericiler arasında kalınca dayak yedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.