1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DÜNYA BASIN KONSEYLERİ BİRLİĞİ’DEN KINAMA
DÜNYA BASIN KONSEYLERİ BİRLİĞİ’DEN KINAMA

DÜNYA BASIN KONSEYLERİ BİRLİĞİ’DEN KINAMA

Kıbrıs Türk Basın Konseyi’nin de üyesi bulunduğu Dünya Basın Konseyleri Birliği (WAPC), Tanzanya Hükümeti’nin iki gazeteyi kapatma kararını kınadı.

A+A-

Kıbrıs Türk  Basın Konseyi’nin de üyesi bulunduğu  Dünya Basın Konseyleri Birliği (WAPC), Tanzanya Hükümeti’nin iki gazeteyi kapatma kararını kınadı.

Kıbrıs Türk Basın Konseyi Başkanı, Dünya Basın Konseyi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Şule Lokmanoğlu Aker, yaptığı yazılı açıklamada, birçok Tanzanyalı, Afrikalı ve diğer basın özgürlüğü ve insan hakları örgütlerinin,  Mwananchi’nin 14 ve Mtanzania’nın 90 gün kapatılmasını temel insan hakları ihlali ve demokrasi karşıtı bir karar olarak nitelendirdiğini belirtti.

Dünya Basın Konseyleri Birliği, konuyla ilgili olarak, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin 19’uncu maddesine dikkat çekerek  Madde 19’un şu görüşleri içerdiğini aktardı:

“Her birey fikir ve ifade özgürlüğüne sahiptir. Bu hak, müdahale olmadan fikir sahibi olmayı ve bilgi ve görüşleri sınırlar olmadan aramayı, bu fikirleri edinmeyi ve medya yoluyla yaymayı içerir.”

Aker,  “Tanzanya hükümeti, sözü geçen iki gazeteyi kapatma kararını yeniden gözden geçirmeli ve en kısa sürede bu kararı değiştirmelidir” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.