1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. DÜNYA BU FOTOĞRAFI KONUŞUYOR..
DÜNYA BU FOTOĞRAFI KONUŞUYOR..

DÜNYA BU FOTOĞRAFI KONUŞUYOR..

Brigitte Wachel isimli Avusturyalı kadının 11 yıldır yaşadığı Mısır’ın sahil kenti El Gouna’dan gönderdiği bir fotoğraf Avusturya’da günün konusu oldu.

A+A-

BOMBALARIN GÖLGESİNDE DENİZE GİRİYORLAR

Avusturya hükümeti, asker ve polis güçleri ile Müslüman Kardeşler taraftarları arasındaki gerginlik nedeniyle her gün onlarca ölüm haberi gelen Mısır’a seyahatleri yasakladı. Geçen hafta yapılan açıklamanın hemen ardından on binlerce Avusturya vatandaşı tatillerini iptal ettiler. Ancak Wachel twitter hesabından bir fotoğraf yayınlayarak “Burada her şey yolunda. Gayet huzurluyum ve korkmuyorum” diye yazdı. Marsa Alam şehrinde tatil yapmakta olan Peter Haidvogel adlı turist ise Heute gazetesinin facebook sayfasından ”Mısır’da her şey harika” şeklinde yorum gönderdİ.

SPINDELEGGER AB YARDIMI GÖNDERMESİN

Sahil kenarında denize girenlerin arka planında şiddetli patlamaların meydana getirdiği dehşet görüntüleri içeren fotoğrafın altına “Her şey yolunda” yazan Avusturya vatandaşı Brigitte Wachel’in bu twiti gündeme otururken, Avusturya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Michael Spindelegger Sisi yönetimini eleştirdi. Spindelegger bir gazeteye verdiği demecinde “Avrupa Birliği daha önce kararlaştırılmış olan 5 Milyar Euro’luk yardımın geri çekilmesini öneriyorum. Ülkeye demokrasi gelene kadar bu yardım bloke edilmelidir” dedi.

VİYANA (DHA)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.