1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. DÜNYA BU İDDİAYI KONUŞUYOR!
DÜNYA BU İDDİAYI KONUŞUYOR!

DÜNYA BU İDDİAYI KONUŞUYOR!

DÜNYA BU İDDİAYI KONUŞUYOR!

A+A-

"Evet! Marihuanna kanseri öldürebilir"

Dış basında Amerikan Hükümeti'nin yakın bir zamanda 'marihuana'nın tedavi edici özelliğini resmen tanıyacağı konuşuluyor.

Bu iddialara yol açansa, hükümet destekli bir araştırma grubunun yayınladığı makale. Makaleye göre marihuana, kanser hücrelerini öldürme özelliğine sahip!

Yayın yönetmenliğini Amerikalı eski gazeteci Neil Patel'in yaptığı Daily Caller'da yayınlanan bilgiye göre Amerikan Ulusal Uyuşturucuyla Mücadele Enstitüsü, marihuananın tıbbi yararları hakkında yapılan bu araştırmaları da ciddiye almış durumda (diğer uyuşturucu maddeler kapsam dışı tutuluyor)

İngiltere'nin saygın gazetelerinden Independent'ta da yer alan habere göre Enstitü, bugüne dek hayvanlar üzerinde yaptığı deneylerde marihuananın kanserli hücreleri küçülttüğünü ve bu gelişmenin söz konusu hücreleri yok edebilme kapasitesinin olduğunu açıkladı. Yapılan deneylerde özellikle beyin tümörlerinin ciddi anlamda küçüldüğü iddia ediliyor. Aynı araştırma kapsamında marihuananın, kanser tedavisinde kullanılan radyasyonun kanseri yok edici etkisini artırdığı iddia edildi.

Konunun parlamentoya kabul edilmek üzere sunulması için henüz erken olduğu düşünülse de Amerika'nın bazı eyaletlerinde hal-i hazırda marihuana kullanımının yasal olduğu biliniyor.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.