1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ’
‘DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ’

‘DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ’

Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği, ‘1 Haziran Dünya Çocuk Günü’ kapsamında Dr. Burham Nalbantoğlu Hastanesi Diyaliz Servisi’nde 20 kronik böbrek ve diyaliz hastası çocuğun, Çocuklar Günü’nü kutladı.

A+A-

Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği, ‘1 Haziran Dünya Çocuk Günü’ kapsamında Dr. Burham Nalbantoğlu Hastanesi Diyaliz Servisi’nde 20 kronik böbrek ve diyaliz hastası çocuğun, Çocuklar Günü’nü  kutladı.

Dernek Başkanı Dr. Zerrin Akalın yaptığı açıklamaya göre, gün kapsamında Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastahanesi Diyaliz Servisi’nde  tedavi göre 20 kronik böbrek ve diyaliz hastası çocuğu ziyaret eden dernek yetkilileri onlara çeşitli hediyeler verdi.

Açıklamasında gün kapsamında mecliste çeşitli siyasi partilere mensup milletvekillerine seslenen Dr. Akalın; “Yıllardır üzerinde çalışılan ve Nisan ayında meclisin onayına sunulacağı söylenen yasa ne yazık ki hala Meclis İdari İşler Komitesi’nden çıkamadı” diyerek, kronik böbrek ve diyaliz hastası çocukların ölümü değil, organ nakli beklediklerini anımsattı.

İlgili yasanın yaz tatiline girilmeden meclisten geçirilmesini isteyen Dr. Zerrin Akalın, organ nakil ameliyatları için bu süreçte tıbbi hazırlık yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.