1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Dünya diken üstünde....
Dünya diken üstünde....

Dünya diken üstünde....

Günden güne büyüyor...

A+A-

Dünyayı dehşete düşüren çukurlar büyüyor
ABD'nin Teksas eyaleti ve Sibirya’da çökme sonucu açılan 3 devasa çukur giderek büyüyor. İçlerinden patlama seslerinin geldiği iddia edilen çukurlar büyük endişe yarattı.

ABD'nin Teksas eyaletinde çökme sonucu oluşan iki devasa çukur korkutuyor.  Bilim insanları çöküntülerin boyutlarının artmasından endişe duyduklarını durumun doğal felaket riski barındırdığını açıkladı.

Güney Methodist Üniversitesi jeofizikçileri, Teksas'ın batısında yer alan Wink ve Kermit kasabalarında oluşan devasa çukurlara bölgede petrol ve gaz çıkarma endüstrisinin sebep olduğunu ifade etti. Bölgede yaşayan 7 bin kişinin hayatı tehlikede...

GÜNDEN GÜNE BÜYÜYOR

"Asıl korkulması gereken bunların boyutlarının günden güne büyüyor olması" açıklamasını yapan araştırmacılar ilk çukurun Teksas'ta 1980'de diğerinin ise 2002'de oluştuğunu ve her ikisinin de neredeyse bir futbol sahası büyüklüğüne ulaştığını söyledi.

Diğer bir çukur da Sibirya'nın Krasnoyarsk bölgesinde. Buradaki çukurun oluşumu ise hayli ilginç. Görgü tanıklarının anlattığına göre, çukurun onlarca kilometre uzaklıkta bir patlamayla çevresine ışık saçarak meydana geldiği bildirildi.

İlk defa 2013'te bu şekilde oluşan çukur şimdiye kadar 15 kez daha çeşitli patlamalara sahne olarak 100 metre derinliğe ulaştı. En son patlamanın ise 100 km öteden duyulduğunu söyleyen bilim insanları derinliğin, göktaşı düşmesi sonucunda oluştuğunu söylüyor. Ancak bazı uzmanlar da bu patlamanın daha öncekilerden çok daha şiddetli olduğunu göz önünde bulundurarak bölgede var olan metan gazının sıkışması sonucunda böyle bir olayın yaşanmış olabileceğini savunuyor. Her iki ülkede de yerkabuğunun yüzeyinde meydana gelen olaylar, bilim insanlarını dünyanın akıbeti hakkında endişelendiriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.