1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ’NDE ETKİNLİK
DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ’NDE ETKİNLİK

DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ’NDE ETKİNLİK

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile Yakın Doğu Üniversitesi’nde (YDÜ) de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

A+A-

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile Yakın Doğu Üniversitesi’nde (YDÜ) de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

YDÜ’den yapılan açıklamaya göre “Farklılıklarla yaşamak için farkındalıkları artırmak gerekir” sloganı ile YDÜ Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu öncülüğünde, Özel Eğitim Bölüm Başkanı, Yar. Doç. Dr. Mukaddes Sakallı Demirok, öğretim görevlisi Cahit Nuri ve bölüm öğrencileri tarafından sabah saatlerinde Gönyeli çemberinde “Tomplumda Farkındalık” yaratmak adına pankart açıldı. Daha sonra YDÜ Kütüphane Salon 1’de panel düzenlendi.

Panelin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu, engellilere yönelik farkındalığın geçmişte KKTC’de olmadığını belirtti. Uzunboylu, dünya genelinde engelli insanların oranının yüzde 10 olduğunu, bu rakamın ülkeden ülkeye değiştiğini söyledi.

Hüseyin Uzunboylu, yüzde 10 engelli insan için katkı sağlaması gerektiğine dikkat çekerek, insanları bilinçlendirmenin önemine değindi.

Panelistlerden, Ela Özel Eğitim Merkezi Müdürü Gül Kayal Korkmaz “Otizim”; Uzman  Eşmen Tatlıcalı “Özel Eğitimde Cinsel Gelişim”; Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Uzman Soner Öyken “KKTC’deki özel eğitim kurumları” konularında bilgi aktardı.

Yaklaşık 2 saat süren panel,  panelistlerin, katılımcıların, sorularını yanıtlamalarıyla tamamlandı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.