1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. DÜNYA ENGELLİLER HAFTASI KUTLANIYOR
DÜNYA ENGELLİLER HAFTASI KUTLANIYOR

DÜNYA ENGELLİLER HAFTASI KUTLANIYOR

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu, Dünya Engelliler Haftası’nı bir dizi etkinlikle kutlayacak.

A+A-

Federasyon bu kapsamda yarın saat 09.20’de Atatürk Anıtına, saat 09.40’ta Dr. Fazıl Küçük Anıt Kabrine ve saat 10.00’da Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş Anıt Kabrine çelenk koyup saygı duruşunda bulunulacak.

Federasyon Başkanı Derviş Yücetürk yazılı açıklamasında, federasyon ile federasyona bağlı K.T. Görmezler Derneği, K.T. Ortopedikler Derneği,   K.T. İşitme-Konuşma Engelliler Derneği, Spastikleri Koruma Cemiyeti ve K.T. Zihinsel Engelliler Dernekleri ile diğer engelli kardeş derneklerin her yıl olduğu gibi bu yıl da etkin bir programla 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftasını kutlayacağını kaydetti.

Federasyon Yönetim Kurulu üyeleri hafta içinde BRTK ve diğer yerel TV ekranlarında canlı söyleşi programına katılacak.

Federasyon etkinliklerin açılışı, yarın saat 10.20’de Engelliler Federasyonu’nun Lefkoşa Kutlu Adalı Sok. No:12 Kızılay adresinde bulunan merkez binasında yapılacak basın toplantısı ile yapılacak.

Hafta boyunca sürecek;11 Mayıs Görme Engelliler günü, 12 Mayıs İşitme – Konuşma Engelliler günü, 13 Mayıs Ortopedik ve Spastikler günü, 14 Mayıs Zihinsel Engelliler günü, 15 Mayıs Ruhsal Engelliler günü ve 16 Mayıs genel kapanış günlerinde, dernek başkanı ve yetkilileri çeşitli program ve etkinliklere katılacak.

ENGELLİLERİN EN BÜYÜK SORUNLARI ÖZEL EĞİTİM VE İSTİHDAM

Federasyon başkanı Derviş Yücetürk, Engelliler Haftasında, tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi KKTC’de de engellilerin çeşitli sosyal ve ekonomik sorunlarını dile getirip devlet yetkililerinin dikkatlerini çekeceklerini kaydetti.

Yücetürk, hafta boyunca engellilerin genel sorunlarını içeren 15 maddelik “genel istem paketini” tüm ilgili mercilere ileteceklerini belirterek, en büyük sorunlarının başta özel eğitim, istihdam ve özürlüleri koruma, rehabilite ve istihdam yasası ile tüzüklerin tadil edilmesi konuları olduğunu vurguladı.

 

K.T. ENGELLİLER FEDERASYONU’NUN 10-16 MAYIS DÜNYA ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLER PROGRAMI;

10 MAYIS CUMA

Genel Açılış Günü

  1. K.T. Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk’ün hafta ile ilgili basın bildirisi yer alacaktır.
  2. Saat 09:20 K.T. Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, diğer dernek ve özel eğitim okul temsilcilerinin Atatürk Anıtı’na çelenk koymaları yer alacaktır.
  3. Saat 09:40 K.T. Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, diğer dernek ve özel eğitim okul temsilcilerinin Dr. Fazıl Küçük anıt kabrine çelenk koymaları yer alacaktır.
  4. Saat 10:00 K.T. Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, diğer dernek ve özel eğitim okul temsilcilerinin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş anıt kabrine çelenk koymaları yer alacaktır.
  5. Saat 10:20 K.T. Engelliler Federasyonu Merkez binamızın 1. katında bulunan Mehmet Ali Tatlıyay Eğitim Kültür salonunda K.T. Engelliler Federasyonuna bağlı dernek başkanlarının katılımları ile basın toplantısı yapılacaktır.
  6. Engellilerin genel beklentilerini içeren 15 maddelik istem paketinin ilgili mercilere iletilmesi yer alacaktır.
  7. Saat 12:00’de K.T. Engelliler Federasyonu yönetim kurulu üyelerinin, Sayın K.K.T.C. Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu ile görüşmeleri yer alacaktır.
  8. Saat 13:00’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Hidden Garden’da vereceği engellilerle ilgili dayanışma yemeği yer alacaktır.

11 MAYIS CUMARTESİ

Görme Engelliler Günü

  1. 11 Mayıs Cumartesi  Görme Engelliler günü münasebetiyle K.T. Görmezler Derneği’nin günle ilgili basın bildirisi yer alacaktır.

12 MAYIS PAZAR

İşitme - Konuşma Engelliler Günü

  1. 12 Mayıs Pazar İşitme – Konuşma Engelliler günü münasebetiyle K.T. İşitme – Konuşma Engelliler Derneği’nin günle ilgili basın bildirisi yer alacaktır.

13 MAYIS PAZARTESİ

Ortopedikler ve Spastikler Günü

  1. 13 Mayıs Pazartesi Ortopedikler ve Spastikler günü münasebetiyle K.T. Ortopedikler Derneği ve Spastikleri Koruma Cemiyeti’nin günle ilgili basın bildirileri yer alacaktır.

14 MAYIS SALI

Zihinsel Engelliler Günü

  1. 14 Mayıs Salı Zihinsel Engelliler günü münasebetiyle K.T. Zihinsel Engelliler Derneği’nin günle ilgili basın bildirisi yer alacaktır.
  2. Saat 09:30’da K.T. Engelliler Federasyonu yönetim kurulu üyelerinin, Sayın K.K.T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Şerife Ünverdi ile görüşmeleri yer alacaktır.
  3. Saat 11.00’de K.T. Engelliler Federasyonu yönetim kurulu üyelerinin, Sayın K.K.T.C. Meclis Başkanı Dr. Hasan Bozer ile görüşmeleri yer alacaktır.
  4. Saat 22:00 – 04:00 arası Genç TV ekranlarından engellilerle ilgili Engelli Anneleri Konuşuyor programını Sn. Sedat Hacımehmet geniş bir katılımcıyla sunacaktır.

15 MAYIS ÇARŞAMBA

Ruhsal Engelliler Günü

  1. Ruhsal Englillerle ilgili basın bildirisi yer alacaktır.

16 MAYIS PERŞEMBE

Genel Kapanış Günü

  1. Saat 14:00’ de K.T.Engelliler Federasyonu piyangosu Milli Piyango elemanları tarafından BRTK çekiliş salonunda noter Mehmet Bozaranlar denetiminde çekilişinin gerçekleştirilmesi.
  2. Haftayla ilgili sonuç bildirgesinin yayınlanması yer alacaktır.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.