1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “DÜNYA HİZMET GÜNÜ” KKTC'DE
“DÜNYA HİZMET GÜNÜ” KKTC'DE

“DÜNYA HİZMET GÜNÜ” KKTC'DE

ULUSLARARASI LİONS KLULÜPLERİNİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KKTC’DE DE “DÜNYA HİZMET GÜNÜ” OLARAK KUTLANIYOR

A+A-

ALTUĞ:“LİONS KARŞILIKSIZ HİZMET ETMEYİ BİR YAŞAM TARZI OLARAK BENİMSEYEN GÖNÜLLÜ İNSANLARIN DUYGU VE DÜŞÜNCE BİÇİMİDİR”

Lions Kulüplerinin kuruluş yıldönümü, tüm dünyada olduğu gibi KKTC’deki Lions Kulüpleri tarafından da “Dünya Hizmet Günü” olarak, Lions felsefesini yaymak maksadıyla kutlanıyor.

Ülkede faaliyet yürüten 11 Lions ve gençlerin oluşturduğu 2 Leo kulübünün temsilcileri bugün önce Girne Kapısı’ndaki Atatürk Büstü önünde tören; ardından ise Sarayönü Meydanı’nda kermes düzenledi.

Atatürk Büstü önündeki törende, ilk olarak Büste çelenk bırakılarak  Atatürk, merhum Lions Kulübü üyeleri ile ülkeye hizmet veren merhum yardımseverler adına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Buradaki tören, İstiklal Marşı’nın okunması ile sona erdi.

Sarayönü Meydanı’nda ise KKTC Lions Kulüpleri Birliği Başkanı Muazzez Altuğ, “Dünya Hizmet Günü” olarak tüm dünyada kutlanan Uluslararası Lions Kulüpleri’nin 96’ncı yıldönümünün anlam ve önemini ifade eden bir konuşma yaptı.

ALTUĞ

Altuğ, Lions Kulüplerinin, sosyal çatışmaların hüküm sürdüğü bir dönemde 1917’de Melvin Jones tarafından, bazı işadamlarının işbirliği ile ortaya attığı bir “felsefe” taşıdığını anlattı.

“Lions, toplumun gelişmesi için ihtiyaç duyulan her alanda karşılıksız hizmet etmeyi bir yaşam tarzı olarak benimseyen gönüllü insanların duygu ve düşünce biçimidir” diyen Altuğ, öncelikli hedeflerinin gönüllü insanları, insani ihtiyaçların karşılanması için cesaretlendirip organize etmek olduğunu kaydetti.

Altuğ, Türk Lions’un evrensel misyonunun ise, Atatürk ilke ve devrimlerine sadık, laik ve katılımcı demokrasinin geliştirilmesi için çalışmalar yapmak, karşılıksız hizmetlerle beraber ulusal ve uluslararası sevgi, anlayış ve takım ruhu yaratmak, ülkenin dünya içerisindeki yerini almasına katkıda bulunmak olduğunu kaydetti.

KKTC’deki kulüplere, Uluslararası Lions Kulüplerinde “Undistric Cyprus Clubs” statüsü verildiğini kaydeden Altuğ, “Uluslararası Lions Organizasyonunda hak ettiğimiz yeri elde edene kadar var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Altuğ, bu hafta içerisinde kan bağışı, sağlık taramaları, trafik ve kötü alışkanlıklar konusunda bilinçlendirme, kimsesiz çocukların korunması ve topluma kazandırılması yönünde çalışmalar yürütmekte olduklarını kaydetti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.