1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ…
DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ…

DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ…

Dünya İnsan Hakları Günü

A+A-

İnsan Hakları Derneği, tüm devletleri Kıbrıs Türk halkına ve insan haklarına gerçek anlamda sahip çıkmaya çağırdı.

İnsan Hakları Derneği, Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Lefkoşa AKM’de konferans düzenledi.

Dernekten verilen bilgiye göre, Dünya İnsan Hakları BM. Bildirgesinin 67. Yıldönümü kutlandı, Kıbrıs Türk halkının haklarına sahip çıkılması istendi.

Açıklamada, Kıbrıs görüşmelerinde Kıbrıs Türk halkının haklarının korunması değil, tam aksine en temel insan haklarını ortadan kaldırmayı öngören Kıbrıs Rumlarının taleplerinin değerlendirildiği bir sürece dönüştürüldüğü savunuldu.

En temel insan hakkı olan “Eşitlik” ilkesinin görüşmelerde ortaya konan “Nüfus” konusu ile bozulduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Kıbrıs Türklerinin en temel insan hakkı olan toprak üzerindeki ‘Yaşam, Varlık, Güvenlik, Bağımsızlık ve Devletinin’ dayanağı ve en güçlü teminatı BM’de tescilli evrensel insan hakları ve bu hakları güvence altına alan garantör Türkiye’nin Kıbrıs’taki meşru varlığıdır.

Bu hakları Kıbrıs Türk Halkının İnsan Haklarını ortadan kaldırmayı amaçlayan bir zihniyetin haki olduğu Kıbrıs Rumları ile anlaşma yapılması Kıbrıs Türk halkının insan haklarından vazgeçmesinden başka bir sonucu olmayacağını önemle vurgularız.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.