1. HABERLER

  2. SPOR

  3. DÜNYA KUPASINDA RÜŞVET DEPREMİ
DÜNYA KUPASINDA RÜŞVET DEPREMİ

DÜNYA KUPASINDA RÜŞVET DEPREMİ

DÜNYA KUPASINDA RÜŞVET DEPREMİ

A+A-

FIFA, 2018 ve 2022 Dünya Kupası ev sahipliğine ilişkin rüşvet iddiaları üzerine hazırlanan rapor doğrultusunda, bazı münferit eylemlerle alakalı İsviçre Federal Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

FIFA Etik Kurulu Adalet Komisyonu Başkanı Hans-Joachim Eckert'in, birliğin internet sitesinde yer alan açıklamasında, ev sahipliğini Rusya'nın kazandığı 2018 ve Katar'ın düzenleyeceği 2022 Dünya Kupası ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, iki turnuvanın da ev sahipliği hakkının sorgulanmasına neden olacak yeterli delil bulunmadığını yineledi. Buna rağmen İsviçre ile bağlantılı kanun dışı eylemlerinden şüphelenilen ve kimliği gizli tutulan bazı kişiler hakkında İsviçre Federal Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

Eckert ayrıca, soruşturma sonucunda elde ettikleri bulgulara göre, FIFA'nın yetki alanı dışında kalan hukuki tedbirler alınması gerekebileceği için FIFA Etik Kurulu Soruşturma Komisyonu Başkanı Michael Garcia'nın hazırladığı 430 sayfalık raporun yeniden incelenmek üzere savcılığa sunulduğunu kaydetti.

FIFA Etik Komitesi adına Rusya ve Katar hakkındaki rüşvet iddiaları ile ilgili soruşturmayı yöneten Alman hakim Eckert, ülkelerin ev sahipliği sürecinde ihmalinin bulunmadığı, kurallar ve yönetmeliklerin ihlal edilmediği gerekçesiyle soruşturmanın kapatıldığını açıklamıştı.

Bu açıklamaların ardından Michael Garcia, kendi raporunu ele alan Eckert'ın hazırladığı 42 sayfalık değerlendirmedeki somut bilgilerin yetersiz ve verilerin hatalı olduğunu savunmuştu.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.