1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. DÜNYA LİDERLERİ NEW YORK'TA
DÜNYA LİDERLERİ NEW YORK'TA

DÜNYA LİDERLERİ NEW YORK'TA

BM'nin Genel Kurul görüşmeleri dolayısıyla New York'a gelen dünya liderleri, dışişleri bakanları ve üst düzey diplomatik temsilcilerin, BM Genel Merkezi'nde, dünyanın kronik sorunlarını ele alacakları diplomasi trafiği başladı.

A+A-

GENEL KURUL GÖRÜŞMELERİ İÇİN 84 DEVLET, 41 HÜKÜMET BAŞKANI, 65 DIŞİŞLERİ BAKANI NEW YORK'A GELDİ

''P5+1'' GRUBU DIŞİŞLERİ BAKANLARI, PERŞEMBE GÜNÜ, İRAN'IN NÜKLEER PROGRAMINI KONU ALAN BİR TOPLANTI YAPACAK

BM'nin Genel Kurul görüşmeleri dolayısıyla New York'a gelen dünya liderleri, dışişleri bakanları ve üst düzey diplomatik temsilcilerin, BM Genel Merkezi'nde, dünyanın kronik sorunlarını ele alacakları diplomasi trafiği başladı.

Liderlerin yarın BM Genel Kurul'a hitabıyla resmen başlayacak bir haftalık üst düzey toplantılar, her gün 09.00-20.00 saatlerinde yapılacak. Toplantılar, bu yıl BM Genel Kurul binasının tadilatta olması nedeniyle geçici binada daha küçük bir salonda gerçekleştirilecek.

Anadolu Ajansı'nın BM 68. Dönem Genel Kurulu Başkanı'nın Sözcüsü Affaf Konja'dan aldığı bilgiye göre, 84 devlet, 41 hükümet başkanı, 65 dışişleri bakanının katıldığı BM Genel Kurulu'nun yıllık üst düzey toplantılarda, 800 sivil toplum kuruluşu da temsil ediliyor.

2015 yılı Binyıllık Kalkınma Hedeflerinin gerçekleştirilmesine odaklanılacak bu yılki toplantılarda, 2015 sonrası kalkınma gündeminin çerçeveleri belirlenirken, Suriye krizi, Yemen, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Orta Doğu barış süreci, Somali ve Sahel gibi konular başta olmak üzere dünya genelindeki birçok soruna barışçıl çözüm bulmak için bir araya gelinecek.

''P5+1'' GRUBU DIŞİŞLERİ BAKANLARI, PERŞEMBE GÜNÜ TOPLANACAK

Perşembe günü yapılması beklenen İran'ın nükleer faaliyetlerini konu alacak P5+1 toplantısının ise Genel Kurul aralarında bir saate denk getirileceği belirtildi.

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'un "baş müzakereci" olarak katılacağı toplantıda ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa ve Almanya'nın BM Genel Kurulu 68. Dönem yıllık üst-düzey toplantıları nedeniyle New York'ta bulunan dışişleri bakanları bir araya gelecek.

Binyıllık Kalkınma Hedefleri'yle ilişkili birçok etkinliğin yanı sıra sürdürülebilir kalkınma ve nükleer silahsızlanma konusu da BM Genel Kurulu 68. dönem yıllık üst düzey toplantılarında öne çıkan konular olarak dikkati çekiyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.