1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. DÜNYA MARKALARI KKTC’YE GELİYOR
DÜNYA MARKALARI KKTC’YE GELİYOR

DÜNYA MARKALARI KKTC’YE GELİYOR

Ambargoları yıktı, 60 mağaza ile geliyor.

A+A-

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) ilk alışveriş merkezi City Mall'daki markalar uluslararası tanınırlık ambargosunu kırmanın yolunu buldu.

AVM'nin kiralamasını üstlenen KDM'nin kurucusu Murat İzci, "KKTC tanınmadığı için ülkede mağaza açmak isteyen uluslararası markalar Magosa'yı, Mersin'in şubesi olarak gösteriyor. Bu şekilde genel merkezleri de bir sorun çıkarmıyor, yatırım yapabiliyorlar" dedi. Markaların ülkeye girerken imtina ettiklerini ancak 300 bin nüfuslu kentte özellikle 73 bin öğrenci ve 40 bin asker popülasyonunun kendilerini cezbettiğini dile getiren İzci, "Bir ada kentinde oteller ve kumarhaneler dışında tek sosyalleşme alanı AVM'ler. Özellikle öğrenci ve askerler için vazgeçilmez. Yabancı markalar da bunu görmezden gelemiyor" diye konuştu.

60 MAĞAZA OLACAK


15 milyon euroluk yatırımla Elektrokur firması tarafından hayata geçirilen City Mall'da 60 mağaza yer alacak. AVM ile artık Güney'dekilerin Kuzey'e gelip alışveriş yapmasını sağlamayı hedeflediklerini dile getiren İzci, "Bölgede sadece 2 salonlu bir sinema var. Biz City Mall ile bölgeye ilk olarak 9 salonlu bir sinema getireceğiz" diye konuştu.

Sabah

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.