1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Dünya ona ağladı, Çarşı bakın ne yaptı
Dünya ona ağladı, Çarşı bakın ne yaptı

Dünya ona ağladı, Çarşı bakın ne yaptı

Dünya ona ağladı, Çarşı bakın ne yaptı

A+A-

Beşiktaş'ın 12 Mart'ta Club Brugge ile UEFA Avrupa Ligi maçı oynayacağı Jan Breydel Stadı, geçtiğimiz hafta inanılmaz duygu dolu bir olaya sahne olmuştu.

Tedavisi mümkün olmayan bir hastalığa yakalanan ve ötenazi kararı alan Loren Schoonbaert (41) adlı Club Brugge taraftarı, takımının maçını son kez izlemek ve stadın havasını soluyabilmek için ötenaziyi erteleyip, Club Brugge-Mouscron Peruwelz karşılaşmasında sahaya çıkmıştı. 7 yaşındaki kızı Dina ile birlikte sahaya çıkan ve 20 bin taraftarın gözyaşlarıyla uğurladığı Lorenzo Schoonbaert, ertesi gün zehirli iğneyle uyutuldu. Bu inanılmaz trajediye Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı da sessiz kalmadı.

23-004.jpg

Skorer'in haberine göre, Çarşı Grubu üyeleri, Lorenzo Schoonbaert için özel bir pankart hazırladı. Club Brugge taraftarlarına 'başınız sağolsun' mesajının yer aldığı pankart Belçika'da büyük yankı yarattı. Konu ile ilgili haberlere geniş yer veren Belçika basını, "Beşiktaş taraftarından güzel hareket yorumunu yaptı. Son 20 yıl içinde 37 ameliyat geçiren ve doktorların "Artık yaşayamaz" dediği Lorenzo, kendisini 'Asla Yalnız Yürümeyeceksin' pankartlarıyla karşılayan taraftarları görünce, "Bu kadar dokunaklı bir veda beklemiyordum" dedi.

11-001.jpeg

Maçtan 1 gece sonra ailesi Facebook'tan bir açıklama yaparak, Lorenzo'nun yaşamına, ötenazi kliniğinde zehirli iğne ile son verildiğini duyurdu. Açıklamanın sonunda, Lorenzo'nun bütün Brugge taraftarlarına şükranlarını sunduğu belirtilirken "Herkese çok teşekkür ederim. ASLA YALNIZ YÜRÜMEYECEKSİN" şeklindeki mesajına da yer verildi. Maçı kızıyla birlikte izleyen ve takımının 3-0 galip gelmesiyle belki de son arzusuna kavuşan Lorenzo, gözünde yaşlarla, "Son hayalim de gerçek oldu. Artık huzur içinde ölebilirim. Kutlamayı cennetten yapacağım" dedi.

28.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.