1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DÜNYA REHBER GÜNÜ
DÜNYA REHBER GÜNÜ

DÜNYA REHBER GÜNÜ

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Denktaş, Finlandiya’daki Rum Büyükelçi’nin çözüm görüşmelerinin başladığı bir süreçte Kuzey Kıbrıs’a charter sefer düzenleyen şirketi dava açmakla tehdit etmesinin dikkat çekici olduğunu vurgulad

A+A-

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Denktaş, Finlandiya’daki Rum Büyükelçi’nin çözüm görüşmelerinin başladığı bir süreçte Kuzey Kıbrıs’a charter sefer düzenleyen şirketi dava açmakla tehdit etmesinin dikkat çekici olduğunu vurguladı.

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk Rehbereler Birliği’ni (Kıt-Reb) kabul etti.

Kıt-Reb’in “Dünya Rehber Günü” kapsamında gerçekleştirdiği ziyatten memnunluk duyduğunu ifade eden Başbakan yardımcısı  Denktaş, tüm rehberlerin günü kutladı.

Finlandiya’daki Rum Büyükelçi’nin Kuzey Kıbrıs’a charter sefer düzenleyen şirket ile ilgili yaptığı uygulamalara işaret eden Denktaş, Rum Büyükelçinin çözüm görüşmelerinin başladığı bir süreçte böyle adım atarak şirketi dava açmakla tehdit etmesinin dikkat çekici olduğunu kaydetti.

Denktaş, öte yandan Kıbrıslı Türk rehberlerin Dünya Rehberler Günü kapsamında Lokmacı’da düzenlediği etkinliği Rum meslektaşlarının katılmamasını; ‘Rumların kendilerini daha üstün ve Kıbrıslı Türkleri kendilerie eşit görmemeleri” olarak yorumladı.,

Rehberlerden çözüme odaklı olmalarını ancak Kıbrıslı Rumların Türklere nasıl baktıklarını unutmayarak hareket etmelerini isteyen Denktaş, Kıbrıslı Türklerin bu adanın sahibi ve yaşama hakkı bulunduğu gerçeğinin Rumların anlaması ve yapmakta oldukları ayıpla yanlıştan vazgeçmeleri gerektiğini vurguladı.

Bunun yanında Kıbrıs’ın Güneyi’nden Kuzey’e geçen turistelere Kıt-Reb üyelerinin rehberlik yapmasını isteyen Denktaş, “Kuzey’de Türk rehber tanıtım yapacak, Rum rehber de katılabilir ama refaketçi olarak” diyerek rehberlerden bunu uygulamalarını talep etti.

Kıt-Reb Birliği Başkanı İbrahim Altıner ise ziyareti Dünya Rehberler Günü kapsamında gerçekleştirdikleirini belirterek, ülkenin tanıtım elçileri konumuna olan  rehberlerin başlayan çözüm sürecine destek verdiğini kaydetti.

Bu kapsamda ; “Kıbrıs’ta barışın rehberleriyiz” adı altında slogan hazırladıklarını da ifade eden Altıner, bulunacak kalıcı çözümün ülke geleceği ve turizmi için hayırlı olacağına inanç  belirtti.

Altıner gün kapsamında Lokmacı’da düzenledikleri etkinliğe Rum meslektaşlarının ilgi göstermeyerek katılmamasının kendilerini üzdüğünü de dile getirdi.

Ülkede kalıcı ve adil bir çözümün tesisi için Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na her türlü  katkı yapmaya hazır olduklarını dile getiren Altıner, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’tan birliğe maddi katkı ile lokal binası bulunması konusunda yardım talep etti.

Denktaş’a barışı simgeleyen zeytin dalı,  rozet ve tabak da hediye eden Altıner, onu gün kapsamında bu akşam Pia Bella Otel’de düzenleyecekleri kokteyle davet etti.

tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.