1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. DÜNYA RUH SAĞLIĞI GÜNÜ...
DÜNYA RUH SAĞLIĞI GÜNÜ...

DÜNYA RUH SAĞLIĞI GÜNÜ...

Gülle, 1931 yılından kalma Akıl Hastalıkları Yasası’nın yenilenmesine yönelik çalışma başlattığını vurgulayarak,

A+A-

SAĞLIK BAKANI GÜLLE:”83 YILLIK YASANIN YENİLENMESİ YÖNÜNDE ÇALIŞMA BAŞLATILDI”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, 1931 yılından kalma Akıl Hastalıkları Yasası’nın yenilenmesine yönelik çalışma başlattığını vurgulayarak, yasa konusunda sona gelindiğini, kısa sürede Meclis’e gönderileceğini kaydetti.

Bakanlık Basın Bürosu aracılığıyla 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü nedeniyle mesaj yayımlayan Sağlık Bakanı Ahmet Gülle,  sağlam bir gelecek için sağlıklı bireyler yetiştirmenin önemine işaret etti.

Gülle, yıllardır göz ardı edilen  ve hala 1931 yılından kalan Akıl Hastalıkları Yasası’nın isminden başlayarak tümünün güncellenmesinin zaruri olduğuna dikkat çekti.

Yeni yasanın temel amacının öncelikle her yurttaşın ruh sağlığının korunması olduğunu kaydeden Bakan Gülle, ruh hastalıklarının yol açtığı yeti yitimlerinin önlenmesine, rehabilitasyonuna ve sosyalleşmeye yönelik hizmetlerin artırılmasını hedeflediklerini belirtti.

Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu’nun bu yıl “şizofreniyle yaşamak” temasını ele aldığını belirten Bakan Gülle, bu temaya bağlı olarak şizofreniye yakalanan kronik hastaların toplum içinde dışlanmaları ve damgalanmalarının yanlışlığına dikkat çekilmek istendiğinin altını çizdi.

Bu yanlış bakış açısının farkında olduklarını ve göreve gelir gelmez yasal ve alt yapıya dair düzenlemelerin yapılması için girişim başlattığını söyleyen Gülle,  Bakanlığa bağlı ekiplerin, bu çalışmaları süratle devam ettirdiğini belirtti.

Dünya Ruh Sağlığı Günü’nde, tüm dünyada olduğu gibi ülkede de amacın, toplumun bilinçlendirilmesi ve yaşanan sorunlara dikkat çekilmesi olduğunu vurgulayan Bakan Gülle,  “Ruh ve beden sağlığı bir bütündür. Ruh sağlığı olmadan beden sağlığı olamaz. Ruhsal hastalıklar toplumun bütününü ilgilendiren bir sorundur. Dolayısıyla böylesi günlerde toplumun tüm kesimlerine doğru mesajlar verilmeli, farkındalığın artırılmasına katkı sağlanmalıdır” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.