1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DÜNYA ŞAMPİYONU KKTC'DE!
DÜNYA ŞAMPİYONU KKTC'DE!

DÜNYA ŞAMPİYONU KKTC'DE!

Dünya Şampiyonu KKTC'de;

A+A-

“KKTC’YE ULUSLARARASI STANDARTLARDA PİST YAPIN”

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Dünya Şampiyonu Türkiyeli Motosikletçi Kenan Sofuoğlu’nu ve Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) yetkililerini kabul etti.

Bu hafta sonu yapılacak ve Alayköy’deki ZET Karting pistinde start alacak Türkiye Süpermoto Şampiyonası için adada bulunan heyet, Başbakan Yardımcısı Denktaş’tan KKTC’ye uluslararası standartlarda bir pist yapılması talebinde bulundu.

DENKTAŞ: “YOLDA YARIŞMAYIN, PİSTLERİ KULLANIN”

Serdar Denktaş TMF heyetini kabulünde dünya şampiyonu bir sporcuyu adada görmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, ziyaretin motor sporlarını sevenlere güzel bir jest olduğunu söyledi.

Motorseverlere “yolda yarışmayın, pistleri kullanın” çağrısı da yapan Denktaş, trafikte kurallara uyulmasının, adrenalin için de pistlerin kullanılmasının doğru olduğunu vurguladı.

“PROTOKOLÜN İLK MEYVELERİNDEN BİRİ PİST OLABİLİR”

Denktaş, TC Gençlik ve Spor Bakanlığı’yla bir takım tesislerin yapımı için protokol imzaladıklarını ifade ederek, Bakanlar Kurulu onayının ardından protokolün ilk meyvelerinden birinin bir pist olabileceğini ifade etti.

SOFUOĞLU: “PİST YAPILIRSA SPOR TURİZMİNE BÜYÜK KATKISI OLUR”

Kenan Sofuoğlu da KKTC’den organizasyon anlamında güzel bir destek geldiğini ve aynı desteği Türkiye’de göremediklerini ifade etti.

KKTC’de motosikleti seven bir kitle olduğuna işaret eden Sofuoğlu, her yıl Türkiye şampiyonasının başlangıcını KKTC’den yapmak için Mart ayında adada olmak istediklerini, bunun da KKTC’de yapılacak 3-3.5 km’lik bir pistle mümkün olacağını ifade etti.

Türkiye’nin de böylesi bir piste ihtiyacı olduğunu söyleyen Sofuğlu, Türkiye’de kullanılabilen tek pistin İzmir’de bulunduğunu, bu tür bir pistin KKTC’de yapılması halinde tüm Avrupa’nın KKTC’ye akacağını, Türkiye, Balkan ve Avrupa Şampiyonalarının KKTC’ye getirilebileceğini anlattı ve bunun da spor turizmine büyük katkısı olacağının altını çizdi.

DİZMAN: “HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ”

TMF Asbaşkanı Hamit Dizman da pist projesi için Federasyon olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.