1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. DÜNYA YILDIZLARINDAN 'GEZİ'YE DESTEK
DÜNYA YILDIZLARINDAN 'GEZİ'YE DESTEK

DÜNYA YILDIZLARINDAN 'GEZİ'YE DESTEK

Madonna, Thom Yorke, Neil Gaiman, Moby, Tilda Swinton, Bruce Willis gibi yıldız isimler Gezi Parkı'ndaki eylemlere destek verdi.

A+A-

Gezi Parkı'ndaki eylemler dünyanın gündeminde yankı uyandırmaya devam ederken ünlü yıldızlar da eylemcilere destek verdi.

Dünyaca ünlü yıldızlardan da Gezi Parkı eylemine destek gelmeye devam ediyor. Ünlü oyuncu Tilda Swinton ‘Sevgili dünya vatandaşları, şu anda polis İstanbul’da vatandaşlarına şiddetle saldırıyor’ yazılı bir metinle çekilmiş fotoğrafını Twitter’da yayımladı.

Madonna da Instagram hesabından ‘Türkiye’deki şiddeti durdurun. Sevgi devrimi başlatın. Hoşgörü: İnsan onuru ve saygıdır.’ mesajı verdi.

ruce Willis ise ‘Türkiye acı çekiyor. direngeziparkı’ yazdı.

Müzisyen Moby de Twitter hesabından yazdıklarıyla Gezi Parkı eylemlerine destek verdi.

Moby, resmi hesabından, ''Aklım ve umutlarım Türk protestocuların yanında. Dayanışma için birazdan birkaç tencere tava çalabilirim. #occupygezi #direngeziparki" mesajlarını paylaştı.

Eylemler boyunca Radiohead solisti Thom Yorke, ünlü yazar Neil Gaiman, oyuncu Ashton Kutcher gibi isimler de desteklerini açıkladılar.

CHOMSKY'DEN DESTEK!
ABD’li dilbilimci Noam Chomsky de, Gezi Parkı’nda yaşananlara dün tepki gösterdi. Chomsky, polisin müdahalesini “Türkiye tarihinin en utanç verici anları” olarak değerlendirdi. Noam Chomsky, polis şiddetini kınayan Uluslararası Af Örgütü’ne de destek verdiğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.