1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. DÜNYA'DA BÖYLE IRKÇILIK GÖRÜLMEDİ
DÜNYA'DA BÖYLE IRKÇILIK GÖRÜLMEDİ

DÜNYA'DA BÖYLE IRKÇILIK GÖRÜLMEDİ

Siyahi bakanı maymuna benzetti

A+A-

Fransa'da ’da aşırı sağcı ve ırkçı Ulusal Cephe’nin 2014 yerel seçiminde Ardennes’den aday gösterdiği Anne-Sophie Leclere, siyah Adalet Bakanı Christian Taubira’yı ‘maymuna’ benzetti.

Fransa'da ’da aşırı sağcı ve ırkçı Ulusal Cephe’nin 2014 yerel seçiminde Ardennes’den aday gösterdiği Anne-Sophie Leclere, siyah Adalet Bakanı Christian Taubira’yı ‘maymuna’ benzetti. Leclere, altında ’18 aylıkken’ yazan bir bebek maymun fotoğrafı ile Taubira’nın altında ‘şimdi’ yazan bir fotoğrafının bir araya getirildiği bir fotomontajı 31 Ağustos’ta Facebook sayfasında yayımlamıştı. Ancak daha sonra arkadaşlarının uyarısı üzerine bu fotomontajı sayfasından kaldıran Leclere, önceki gün France 2 kanalında yayımlanan ‘FN’nin yeni yüzleri’ adlı bir belgeseldeki konuşmasında yine aynı ırkçı açıklamaya imza attı.

O BİR VAHŞİ

Leclere, “Dürüst olmak gerekirse Taubira bir vahşi. Onu bir hükümet üyesi olarak görmektense ağaçta sallanırken görmeyi tercih ederim” ifadelerini kullandı. Ne kendisinin ne de fotomontajın ırkçı olduğunu iddia eden Leclere, “Benim siyah arkadaşlarım var” savunmasını yaptı. ‘Ceza’ olarak Leclere’in adaylığını askıya almakla yetinen FN’in ırkçı siyasetçiyi parti üyeliğinden ihraç etmemesi de dikkat çekti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.