1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. DÜNYADA BÜYÜK YANKI UYANDIRAN KATLİAM!
DÜNYADA BÜYÜK YANKI UYANDIRAN KATLİAM!

DÜNYADA BÜYÜK YANKI UYANDIRAN KATLİAM!

Karikatürleri tepki çekmişti...

A+A-

Karikatürleri tepki çekmişti

Dergi 2012 yılında "bir ülkede şeriat yönetimi olsa, nasıl olurdu" diye bir özel sayı yayınlanmış ve karikatürler yer almıştı. Bu sayının yarattığı infial nedeniyle dergi binası yakılmaya çalışılmıştı. Daha sonra polisin koruması altına alınan dergi binası o zamandan beri yoğun güvenlik altındaydı

Fransa’nın başkenti Paris’te üç kişi olduğu bildirilen silahlı saldırganlar mizah dergisi Charlie Hebdo’nun 11. Paris’teki merkezini bastı. Fransız medyası, polis kaynaklarına dayanarak saldırıda 10 kişinin öldüğünü ve çok sayıda yaralının olduğunu bildiriyor.

Fransız dergi, 2006 yılında daha önce bir Danimarka gazetesi tarafından yayınlanan Hz Muhammed karikatürlerini yayınlayarak tartışmalara ve tepkilere neden olmuştu. Fransa’daki Müslüman örgütleri, dergi aleyhine “ırkçılık ve nefrete teşvik” iddiasıyla dava açmıştı.

Saldırının ardından Paris bölgesinde alarm seviyesi Fransız hükümetinin belirlediği en yüksek nokta olan “saldırı alarmı“na yükseltildi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, katliamın “bir terör saldırısı olduğundan şüphe olmadığını” belirterek benzer saldırıların olmaması için harekete geçtiklerini açıklamıştı.

Son Gelişmeler;

Fransız polisi, şüpheliler Said Kouachi ve Cherif Kouachi’yi ele geçirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

France 24 televizyonu, Paris’te Charlie Hebdo dergisinde 10 dergi çalışanı ve 2 polisin hayatını kaybettiği katliamının şüphelilerinden 18 yaşındaki Hamyd Mourad’ın polise teslim olduğunu duyurdu.

France 24, AFP’ye konuşan bir kaynağa dayandırdığı haberinde, şüphelinin adını sosyal medyada gördükten sonra polise teslim olduğunu duyurdu.

Fransız polisi, kimliklerini açıkladığı kardeşler 7 Eylül 1980 Paris doğumlu Said Kouachi ve 29 Kasım 1982 Paris doğumlu Cherif Kouachi’yi ele geçirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.