1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DÜNYADA TEK ÜLKE, O DA KKTC
DÜNYADA TEK ÜLKE, O DA KKTC

DÜNYADA TEK ÜLKE, O DA KKTC

Dünyada tek ülke, o da KKTC

A+A-

Rahmet peygamberi Hazreti Muhammed'in doğum günü olan Mevlid Kandili dün, Türkiye ve diğer müslüman ülkelerde olduğu gibi KKTC’de de idrak edildi.

Mevlid Kandili nedeniyle,  dün saat 17.40’ta Lefkoşa’daki Hz. Ebu Bekir Camii’nde bir program düzenlendi. Anma programına katılım yüksek olurken, gece boyunca bol bol dua edildi.

KKTC hükümeti, İngiliz Sömürge döneminden kalma uygulamayı devam ettirerek, dün Mevlid Kandili olması nedeniyle bugün tüm resmi daireleri ve okulları tatil etti.

Türkiye dahil, dünyanın tüm müslüman ülkeleri Mevlid Kandili nedeniyle çalışanlarına tatil vermezken, ekonomik açıdan kendi ayakları üzerinde duramayan KKTC’nin 1960 öncesinden kalma bir uygulamayı devam ettirmesi, özel kesimde ciddi tepkilere yol açtı.

Tolga:Anlaşılır birşey değil

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Hürrem Tulga, yaptığı açıklamada, “Bu uygulamanın artık sonlandırılması gerekir. Böyle bir günde tatil verilmesi, özel sektörde çalışanlarımızın da moralini bozuyor” dedi.

Dünyanın diğer müslüman ülkelerinde olmayan bir tatil alışkanlığının KKTC’de sürdürülmesini eleştiren Tulga şöyle dedi:

“Bugün bizim için tatil değildir. Demircimiz, marangozumuz, büfecimiz, yapıcımız, mobilyacımız, herkes görevinin başında çalışır olacak.

Kamu hizmetlerinin zaten tamam olmadığı bir ülkede hala eski uygulamaların devam etmesini kabul edemeyiz. Eğitimde sürekli gerileyen bir ülkenin Mevlid Kandili nedeniyle okulları tatil etmesini de kınıyoruz.”

Türkiye’de tatil yok

Öte yandan bugün resmi tatil olmayan Türkiye’de, dün akşam Mevlid Kandili dolayısıyla vatandaşlar camileri doldurarak, gece geç saatlere kadar ibadet etti.

Hazreti Muhammed'in dünyaya geldiği gün olarak kutlanan Mevlit Kandili dolayısıyla, Türkiye’nin birçok ilinde camiler doldu, taştı.

İstanbul’da, Mevlit Kandili nedeniyle kadın, erkek, genç, yaşlı çok sayıda kişi, özel programlar düzenlenen başta Sultanahmet, Fatih, Eyüp Sultan ve Yavuzselim Camisi olmak üzere camilerde saf tuttu.

Camilerde namaz kılıp, dua eden vatandaşlar, okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahilerle, kandilin manevi atmosferini yaşadı.

Bu arada, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Küçükçekmece'deki Yavuzselim Camisi'nde düzenlenen kandil programına katılarak, vaaz verdi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.