1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DÜNYANIN ARADIĞI ADAM KKTC'DE SERBEST KALDI
DÜNYANIN ARADIĞI ADAM KKTC'DE SERBEST KALDI

DÜNYANIN ARADIĞI ADAM KKTC'DE SERBEST KALDI

İnterpol tarafından aranırken KKTC’de olduğu tespit edilerek tutuklanan dünyaca ünlü

A+A-

İnterpol tarafından aranırken KKTC’de olduğu tespit edilerek tutuklanan dünyaca ünlü vergi kaçakçısı Michael George Vovdouri hakkında takipsizlik kararı çıktı ve dört ay sonra serbest kaldı

İngiltere’de “Suç patronu” olarak adlandırılan, 48 milyon TL kara para akladığı ve vergi kaçırdığı gerekçesi İngiliz polisi tarafından aranan Michael George Vovdouri, 2012 tarihinde sahte İngiliz pasaportu ile Metehan Sınır Kapısı’ndan KKTC’ye giriş yaptığı tespit edilerek yakalanmıştı. İngiltere’de vergi kaçakçılığı, kara para aklama suçlarından aranan KKTC’de ise “Başkasının kimliğine bürünme, sahte davranışla kayıt temini, KKTC’ye kanunsuz giriş yapmak” suçlarından tutuklanan zanlı yargılanmak üzere cezaevine gönderilmişti.


DÖRT AY SONRA SERBEST KALDI
İddia makamı tarafından aleyhine dava getirilmeye hazırlanan zanlı Vovdouri beraat etti. Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne dün getirilen zanlı hakkında takipsizlik kararı çıktı. “2012 yılı Kasım ayında Lefkoşa’da Metehan Sınır Kapısı’ndan başkasının kimliğine bürünüp, kanunsuz yollardan KKTC’ye giriş yaptığı” gerekçesi ile 10 Ocak 2014 tarihinden beridir tutuklu olan zanlı takipsizlik kararı üzerine serbest kaldı.


YARGIDAN KAÇMIŞTI
Mali Suçlarla Mücadele Birimi tarafından tutuklanan zanlının İngiltere’de vergi kaçakçılığı ve kara para aklama suçundan dolayı mahkeme tarafından yargılanmak üzere serbest bırakıldığı ve mahkemenin zanlının tüm kimlik belgelerine el koyduğu ve bu nedenle zanlının sahte kimlik ile KKTC’ye girdiği belirtilmişti.

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.