1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. DÜNYANIN BEKLEDİĞİ KRİTİK AÇIKLAMA GELDİ!
DÜNYANIN BEKLEDİĞİ KRİTİK AÇIKLAMA GELDİ!

DÜNYANIN BEKLEDİĞİ KRİTİK AÇIKLAMA GELDİ!

Dünyanın beklediği kritik açıklama geldi!

A+A-

Dünyanın merakla beklediği kritik açıklama geldi. Faizleri sabit tutan Fed, eylül ayında yapacağı toplantıda faiz artırımının işaretlerini verdi. 
 
UZMANPARA

Dünya genelinde piyasaların merakla beklediği ABD Merkez Bankası'nın (Fed), açıklaması geldi. Fed iki gün süren Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) ardından faizleri yüzde 0-0,25 seviyesinde sabit tuttu.

KAPIYI ARALADI
ABD ekonomisinde ve istihdam piyasasında güçlenmenin devam ettiğine işaret eden Fed, Eylül ayında faiz artırımı için kapıyı araladı.
Açıklamada politika yapıcıların ekonominin ilk çeyrekteki yavaşlamanın üstesinden geldiği değerlendirmesi yaptıklarını belirtirken, enerji sektöründeki daralma ve denizaşırı ekonomilerdeki ters rüzgarlara rağmen ılımlı şekilde büyümekte olduğu vurgulandı.
Son aylardaki sağlam istihdam kazançlarına özellikle işaret 
eden FOMC, "İstihdam piyasasına ilişkin bir dizi gösterge işgücü kaynaklarındaki atıl kapasitenin bu yılın başlarından bu yana azaldığına işaret ediyor" ifadelerini kullandı.

KARAR OY BİRLİĞİYLE ALINDI
FOMC, politika faizini sıfıra yakın bıraktığı toplantıda kararı 10 üyenin oy birliğiyle aldı. FOMC, son 5 toplantıdır kararları oybirliğiyle alıyor. 

SÜRPRİZ YOK
ALB Foreks Araştırma Uzmanı ve UZMANPARA yazarı Enver Erkan, açıklamayı sürpriz olarak değerlendirmediğini ifade etti. Fed'in beklenen zaman olgusuna yine vurgu yapmadığına dikkati çeken Erkan "Açıklamalarda verilere bağlı piyasa izlemeye devam edeceği ve eylül ihtimalinin hala masada olduğunu gözlemliyoruz. Politika açıklamalarında ekonomik göstergeler konusunda kelime oyunları söz konusu. Fed zaman kavramını öne çıkararak kendisini bağımlı hale getirmek istemiyor. Çünkü verilerde yaz döneminde bozulma olursa eylülde faiz artırımı zor hale gelir. Verilerdeki nisbeten olumlu trend çok önemli. Bu bozulma göstermediği sürece piyasalar eylülde faiz artırımını fiyatlamaya devam edecektir" dedi.

DOLAR BELLİ SEVİYENİN ÜZERİNDE KALMAYI SÜRDÜRECEK
Erkan, dolara ilişkin ise "Dolar belli seviyelerin üzerinde kalmaya devam edecek" değerlendirmesinde bulundu. 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.