1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “DÜNYANIN ÇOK GERİSİNDEYİZ''
“DÜNYANIN ÇOK GERİSİNDEYİZ''

“DÜNYANIN ÇOK GERİSİNDEYİZ''

Kadın sorunlarının gündeme getirilmesi, bu konuda bir farkındalık yaratılması ve çözümler bulunması yolunda önemli vesile...

A+A-

SAVAŞAN: “DÜNYANIN ÇOK GERİSİNDEYİZ

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı Ahmet Savaşan, Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Savaşan mesajında, kadınların her şeyin en güzeline layık olduğunu vurgulayarak,  Kadın Hakları Günü’nün, kadın sorunlarının gündeme getirilmesi, bu konuda bir farkındalık yaratılması ve çözümler bulunması yolunda önemli vesile olduğuna işaret etti.

KKTC’de,   hukuki düzenlemeler ve alınan onca yola rağmen; kadın-erkek eşitliği uygulamaları açısından bugün varılan noktanın çağdaş dünyanın çok gerisinde kaldığını belirten Savaşan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yasalar önünde kadın ve erkeğin eşit olmasına rağmen halen Meclis’teki kadınların azınlıkta olmasının düşündürücü olduğuna işaret etti.

Kadın istismarı, kadınlara uygulanan şiddet, cinsiyete dayalı ayrımcılık gibi konuların hala kanayan yara olmaya devam ettiğini ifade eden Savaşan, “Oysa nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınlarımızın yaşamın her alanında eşit koşullarda yer alması çağdaş Dünya’nın olmazsa olmazıdır” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.