1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. DÜNYANIN EN İLGİNÇ ALIŞVERİŞİ!
DÜNYANIN EN İLGİNÇ ALIŞVERİŞİ!

DÜNYANIN EN İLGİNÇ ALIŞVERİŞİ!

850 milyon dolara sattı, 1 milyon dolara geri aldı!

A+A-

Kurduğu sosyal paylaşım sitesi Bebo'yu 2008 yılında 850 milyon dolara ABD'li internet devi AOL'a satan teknoloji girişimcisi Michael Birch, siteyi 1 milyon dolara geri aldı.

Michael Birch, 2005 yılında eşi Xochi ile birlikte kurduğu  ve kısa sürede oldukça yüksek kullanıcı sayısına ulaştırmayı başardığı sosyal paylaşım sitesi Bebo'yu, 2008'e gelindiğinde 850 milyon dolara internet sektörünün en önemli oyuncularından olan ABD’li şirket AOL'a satmıştı.

Ancak her ne kadar 2008 yılında aylık 40 milyon kullanıcı sayısına kadar ulaşmış olsa da Bebo'ya biçilen değer büyük bir kesim tarafında abartılı bulunmuştu.  2010 yılında yaptığı stratejik hatalar ve Facebook'un başarılı girişimleriyle aradadaki uçurum daha da büyümüş ve Bebo'nun kapatılması kararı alınmıştı.

5 yılın ardından satışa çıkan Bebo'ya teklif yapan iki rakibini de geride bırakarak satın almayı başaran kurucu Michael Birch, siteyi yeniden tasarlamak ve canlandırmak için yine kendisine ait Monkey Inferno şirketinin ellerine teslim etti.

Söz konusu haberi kamuoyuna duyuran Monkey Inferno CEO'su Shaan Puri, bu satın almanın onları çok heyecanlandırdığını ifade ederek şöyle konuştu;

" Bebo'nun yeniden kurucusunun ellerinde olduğunu duyurmaktan ötürü çok mutluyuz. İşleri yoluna koymak elbette ki kolay olmayacak ama biz meydan okumayı severiz. Bebo kullanıcılarının son 5 yılda aldığından çok daha iyi bir hizmeti hak ettiğini düşünüyoruz"

2008 yılında ana kullanıcılarını gençlerin oluşturduğu Bebo'ya üye olmak için yaş sınırı 13'tü. Kısacası  Bebo'nun Facebook'a karşı en büyük avantajı 18 yaş sınırının olmayışıydı. Bu durum kısa bir süreliğine de olsa AOL’un site için değerinin çok daha üzerinde bir para ödemesine sebep olmuştu.

Bu yılki veriler Bebo'nun İngiltere'deki kullanıcı sayısının 5 yıl içerisinde 40 milyondan 420 bine düştüğünü ortaya koydu. Bu rakam 2012'nin Mayıs ayında ise 620 bin civarındaydı.

 

Hürriyet

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.