1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. DÜNYANIN EN KORKUNÇ SERİ KATİLİ SIRRIYLA ÖLDÜ
DÜNYANIN EN KORKUNÇ SERİ KATİLİ SIRRIYLA ÖLDÜ

DÜNYANIN EN KORKUNÇ SERİ KATİLİ SIRRIYLA ÖLDÜ

Dünyanın en korkunç seri katili sırrıyla öldü

A+A-

İngiltere'nin en korkunç çiftinden Ian Brady 79 yaşında ömür boyu hapis cezasını çekerken Merseyside'daki Ashworth Hastanesi'nde akciğer kanserinden öldü. Brady işlediği cinayetlerdeki sırları da mezara götürmüş oldu.

İngiltere'nin en korkunç çiftinden Ian Brady 79 yaşında ömür boyu hapis cezasını çekerken Merseyside'daki Ashworth Hastanesi'nde akciğer kanserinden öldü. Brady'nin sevgilisi Myra Hindley ise 2002 yılında yine ömür boyu hapis cezasını çekerken hapishanede ölmüştü. Bu korkunç çiftin sırları ise onlarla beraber mezara gitmiş oldu.

1960'lı yıllarda dünyanın en dehşet verici cinayetlerine imza atan çiftin son kurbanları olan 12 yaşındaki Keith Bennett isimli erkek çocuğun cesedi asla bulunamadı. İşledikleri seri cinayetlerin ortaya çıkmasıyla ömür boyu hapis cezasına mahkum edilen çift, o tarihe kadar öldürdükleri 5 çocuktan birinin yerini asla açıklamadı.

Ian Brady ölüm döşeğindeyken polis 12 yaşındaki Keith Bennett'in cesedine ne olduğunu öğrenmek için adeta katile yalvardı. Ancak işe yaramadı. Uzmanlar ikilinin son kurbanlarının yerini söylememesinin nedeninin bir güç ve otorite gösterisi olduğunu belirtiyor.

2 Ocak 1938 tarihinde İskoçya'da dünyaya gelen Ian Brady yalnız bir çocukluk geçirdi. Babasını hiç tanımayan Brady'i annesi de evlatlık olarak verdi. Brady henüz küçük bir çocukken aslında nasıl azılı bir katile dönüşeceğinin mesajlarını verir gibiydi. Önceleri hayvanlara eziyet ederek öldüren katil sonraları aynı yaşta olduğu çocuklara saldırmaya başlamıştı.

İlkokul döneminde Nazilere ilgi duymuş ve Almanca öğrenmeye çalışmıştı. 1957 yılında ise hayatının aşkı olan Hindley ile tanışarak hayatı boyunca tecavüz ve cinayet suçlarını işleyecekti. Üstelik çocuklara tecavüz edip, sevgilisiyle birlikte vahşice öldürecekti.

Myra Hindley de tıpkı sevgilisi gibi sorunlu ve yalnız bir çocukluk geçirmiş. 23 Temmuz 1942'de doğan Hindley, babası tarafından fiziksel saldırılara maruz kalmış. Hindley'in esasen 15 yaşında bir arkadaşının boğularak ölmesinden kendisini suçlu hissetmesi ve sonrasında yaşadığı travma nedeniyle büyük bir ruhsal değişime girdiği belirtiliyor.

İLK CİNAYETLE KORKUNÇ SERİ BAŞLADI

İlk olarak 16 yaşındaki Pauline Reade'i otomobillerine alan çift yolda kızı etkisiz hale getirdikten sonra Ian Brady kıza tecavüz etti. Cinayetin ayrıntıları ise tek kelimeyle dehşet verici tecavüzden sonra kızın kafasına kürekle vurarak öldüren Brady, kızın kafası kopacak derecede boğazını kesmiş. Cesedi gömerek olay yerinden ayrılmışlar.

İkinci cinayetse 4 ay sonra... Bu kez 12 yaşındaki John Kilbride'ı arabasına alan kadın bir önceki cinayetin işlendiği Saddleworth'e gidiyor. Çocuğa arabada kalmasını söyleyip onları bekleyen Brady'i çağırıyor. Küçük çocuğu bıçaklayan azılı katil, iple çocuğu boğuyor.

Ve asla cesedi bulunamayan cinayetin kurbanı 12 yaşındaki Keith Bennett... Yine aynı yerde işlenen cinayet öncesi Brady erkek çocuğa tecavüz etmiş ve sevgilisi de korkunç tecavüzü, cinayeti hepsini izlemiş.

Diğer kurbansa 10 yaşındaki Lesley Ann Downey... psikopat çift küçük kızın bağlanmış ve çıplak haldeki fotoğraflarını çekmiş. İşin en korkunç taraflarından biri de Brady'nin kıza tecavüz etmesini Hindley videoya kaydetmiş. Zavalı kızın ağlaması yalvarışı video boyunca hiç kesilmiyor. Lesley de diğerleri gibi aynı yere gömülüyor.

Son cinayet 1965 yılında işleniyor... Bu cinayet çifti ele veriyor. 17 yaşındaki Edward Evans'ı evlerine alan katil çift, çocuğun kafasını baltayla parçalıyor. Olay sırasında kadının üvey kardeşi ziyarete gelince her şey ortaya çıkıyor. Brady cesedi taşımak ve evi temizlemek için üvey kardeşten yardım istiyor. Oldukça korkan David Smith çifte yardım ettikten sonra evden kaçarak polise gidiyor.

Dünyanın en korkunç çiftlerinden olan Brady ve Hindley'in cinayetleri böylece sona eriyor. Çift ömür boyu hapse mahkum ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.