1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. DÜNYANIN EN RÖTARLI HAVALİMANLARI ÇİN'DE
DÜNYANIN EN RÖTARLI HAVALİMANLARI ÇİN'DE

DÜNYANIN EN RÖTARLI HAVALİMANLARI ÇİN'DE

Dünyanın en çok tehir yapan ve seferlerin aksadığı havalimanlarından ilk ikisine Çin ev sahipliği yapıyor

A+A-

BAŞKENT PEKİN'DE UÇAKLARIN SADECE YÜZDE 18'İ ZAMANINDA HAVALANIYOR

Dünyanın en çok tehir yapan ve seferlerin aksadığı havalimanlarından ilk ikisine Çin ev sahipliği yapıyor.

ABD menşeli "FlightStats" adlı uçuş bilgisi hizmeti sağlayan şirketin hazırladığı raporda, Pekin Uluslararası Havalimanı, zamanında havalanma performansı raporunda son sırada, Şanghay Pudong Uluslararası Havalimanı ise sondan ikinci sırada yer aldı.

Pekin Havalimanı'ndaki ticari uçuşların sadece yüzde 18,3'ünün zamanında yapıldığı belirtilirken, Şanghay'da ise bu oran yüzde 28 seviyelerinde.

Rapora göre, Japonya'nın başkenti Tokyo'daki Haneda Havalimanı yüzde 95,04'lük oranla uçakların zamanında havalanmasıyla dünyada birinci sırada.

Uçakların havalanması ve istenilen noktaya ulaşması 15 dakikalık bir gecikme içinde olduğunda "zamanında" olarak değerlendiriliyor.

Çin'de havalimanlarında, özellikle de uçağa alındıktan sonra "saatlerce beklemek" yolcuların çoğu tarafından "sıradan" bir durum olarak algılanırken, uzun süren beklemelerin ardından havalimanlarında zaman zaman gerginlikler yaşanabiliyor.

Şanghay'da bulunan Juneyao Havayolları Başkanı Vang Cüncin ise Çin'de sivil havacılığın, hava trafiğinin sadece yüzde 20'sini işgal ettiğini, yüzde 80'lik kısmınsa askeri amaçlarla kullanıldığını belirtti.

Uçuşların gecikmesinin nedeninin hava trafiği olmadığını ifade eden uzmanlar, ülkedeki havalimanlarının ticari havayolu şirketlerinin büyümesiyle aynı oranda gelişemediğine dikkati çekti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.