1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. DÜNYANIN GÖZÜ BU ÇILGIN BULUŞTA
DÜNYANIN GÖZÜ BU ÇILGIN BULUŞTA

DÜNYANIN GÖZÜ BU ÇILGIN BULUŞTA

Google onu satın aldı

A+A-

Google dev bir şirketi daha satın aldı; ancak bu kez konumuz ne internet; ne de cep telefonu...

ABD ordusu için cephede görev yapacak robotlar üreten Boston Dynamics şirketini satın alan Google, böylece robot teknolojileri konusundaki çalışmalarını hızlandırmayı planlıyor. Google halihazırda, şoförsüz "robot" otomobiller üretiyor ve test amacıyla kendi kampüsünde bu araçları çalıştırıyor. Yeni satın alma sayesinde, Google'ın hem otomobilini geliştirmesi hem de daha yeni ürünlerle tüketicilerin önüne çıkması bekleniyor. Elbette ABD ordusunun cephede yük taşımak için kullandığı robot hayvan WildCat da dahil olmak üzere pek çok başka robotu da envanterine katmış oldu.

Google ayrıca, son 6 ayda irili ufaklı 7 farklı robot şirketini daha satın aldı. Bu da firmanın yakın zamanda robotik ürünler konusunda büyük çıkış yapacak ürünler geliştirmek istediğini ortaya koyuyor.

Boston Dynamic'sin, WildCat robotunu geliştirmek için ABD Savunma Bakanlığı ile halen 10.8 milyon dolarlık bir sözleşmesi bulunuyor. Bu sözleşme de Google'a geçmiş olacak.

ROBOT ÇİTA

Boston Dynamics'in geliştirdiği robot bir mekanik çita... Labratuar ortamında, koşu bandında inanılmaz bir performans gösteren robot 30 kilometre surat yaptı. Bilim insanlarının hedefi ise gerçek bir çita hızına, yani 120 km'ye ulaşmak. Robotun koşarken fiziki hareketleri aynen bir çitayı andırıyor.

HÜRRİYET

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.