1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. DÜNYA'NIN GÖZÜ ÖNÜNDE....
DÜNYA'NIN GÖZÜ ÖNÜNDE....

DÜNYA'NIN GÖZÜ ÖNÜNDE....

DÜNYA'NIN GÖZÜ ÖNÜNDE....

A+A-

Gazze'den son kötü haber bu sabah saatlerinde geldi. İsrail ordusu, Filistinli sığınmacıların bulunduğu Gazze'deki Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) saldırı düzenledi. Olayda 15 kişi yaşamını yitirirken, onlarcası da yaralandı. Bu son saldırıyla birlikte İsrail'in 7 Temmuz'da başlattığı operasyonda yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı bin 283'e ulaştı. Gazze'deki dram, gün geçtikçe katlanarak artıyor.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, basına yaptığı açıklamada, "İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyinde içerisinde onlarca Filistinli sığınmacının bulunduğu UNRWA'ya bağlı okula düzenlediği bombardımanda hayatını kaybedenlerin sayısı ilk açıklamamızda olduğu gibi 20 değil, 15 kişidir. Saldırılarda en az 100 kişi yaralandı. Ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediyoruz" dedi.

Sağlık Bakanlığı'ndan gece saatlerinde yapılan ilk açıklamada, İsrail ordusunun, Filistinli sığınmacıların bulunduğu Gazze'deki Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) bağlı bir okula düzenlediği saldırıda, ilk belirlemelere göre çoğunluğu kadın ve çocuk 20 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı ifade edilmişti.

Kudra, İsrail'in Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırıların 24'üncü gününde ölü sayısının bin 283'e yükseldiğini, yaralı sayısının ise 7 bin 170 olduğunu kaydetti. Yaşamını yitirenlerin 250'den fazlası çocuk.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.