1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. DÜNYANIN KONUŞTUĞU TÜRK
DÜNYANIN KONUŞTUĞU TÜRK

DÜNYANIN KONUŞTUĞU TÜRK

Dahi Türk Amerika'yı peşine taktı

A+A-

Dünya devlerinin teknoloji gösterisine sahne olan ABD'deki CES 2014'te damara kredi kartı yükleyen "Pulse Wallet" buluşuyla damga vuran Türk genci Mehmet Sarıçiçek başarı öyküsünü SABAH'a anlattı.

7 yaşında ailesiyle birlikte Türkiye'den ABD'ye göç eden Sarıçiçek, uzun yıllar babasının kurduğu küçük bir markette çalıştı. Burada kasiyerlik yaparken edindiği tecrübeler onu çok genç yaşta dünyanın konuştuğu bir mucit yaptı. Sarıçiçek "Kasiyerler için en kullanışlı ne olur, mekanlar sahipleri en çok neye ihtiyaç duyar, hepsini bu markette öğrendim" dedi.

BİLİŞİM MERAKI İLK BİLGİSAYARINDAN

Mehmet, henüz 5 yaşındayken ilk olarak babası Ülfet Sarıçiçek ABD'ye göç etti. Türkiye'de henüz teknolojinin bu kadar gelişmiş olmadığı bir dönemde Mehmet, hayatını değiştirecek bir oyuncağa kavuştu. Babası, O'na ABD'den bir bilgisayar gönderdi. O bilgisayarla birlikte teknolojiye merak saran Mehmet "Bilişim sevdam babamın gönderdiği o bilgisayarla başladı" dedi.

KAHVE İÇERKEN BULDULAR

Baba Ülfet Sarıçiçek, 1995 yılında oğlu Mehmet ile eşi Nilgün Sarıçiçek'i de ABD'ye getirdi. Mehmet, kendisi gibi Türk olan öğrencilerin gittiği bir ilkokula gitti. Lise yıllarında ailesinin kurduğu markette çalışmaya başladı. Daha sonra bilişim üzerine yüksek lisans yaptı. O'nu dünyaca ünlü bir mucit yapan Pulse Wallet projesi arkadaşlarıyla kahve içerken ortaya çıktı. Mehmet "Bu ürünü yaparken ilk önce parmak iziyle başladık. Sonra damara yöneldik. Şimdi de avuç içi damarlarıyla kendi patentimiz olarak ödeme sistemi geliştirdik" dedi.

 

DEVLER SIRAYA GİRDİ

Pulse Wallet sistemine geçmek için şimdiden ABD'li devler sıraya girdi. Özellikle, kredi kartı hacklemelerinden sonra Target, Neiman ve Marcus gibi şirketlerden yoğun talep geldiğini anlatan Sarıçiçek "Amerika'nın bir kaç bankasıyla ve franchiselariyla görüşüyoruz. Yaklaşık 2000 mekan bekleme listemiz var. Bu yıl içinde projeyi Türkiye'ye de taşıyacağız" dedi.

"SİLİKON VADİSİ'Nİ TÜRKİYE'YE GETİRECEK"

Gelecekte daha farklı projelere imza atmak istediğini söyleyen Sarıçiçek "Amacım dünyayı değiştirmek ve kalıcı bir iz bırakmak. Örneğin Türkiye'deki üniversite ve lise öğrencileri için Silikon Vadisi'ndeki imkanları Türkiye'ye getirmek istiyorum, benim gibi Türk gençlerini desteklemek istiyorum" dedi.

SABAH

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.