1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. DÜNYANIN TANIDIĞI BU ADAM SİZCE KİM
DÜNYANIN TANIDIĞI BU ADAM SİZCE KİM

DÜNYANIN TANIDIĞI BU ADAM SİZCE KİM

90. yaş gününü paraşütle atlayarak kutladı;

A+A-

PARKİNSON HASTASI 90 YAŞINDAKİ ESKİ ABD BAŞKANI GEORGE H. W. BUSH, PROFESYONEL PARAŞÜTÇÜ YARDIMIYLA HELİKOPTERDEN ATLADI

Parkinson hastası 90 yaşındaki eski ABD Başkanı George H. W. Bush, profesyonel paraşütçü yardımıyla helikopterden atladı.

Bush, 5 yıl önce verdiği, 90 yaşına ulaşması halinde paraşütle atlama sözünü, bir emekli askeri paraşüt ekibinin desteğiyle yazlık evinin bulunduğu Maine eyaletine bağlı Kennebunkport'ta yerine getirdi.

2. Dünya Savaşı'nda genç bir pilotken uçağının ateş alması sonucunda paraşütle atlamak zorunda kalan Bush, 90. yaş günü atlayışında, ''kırmızı, beyaz, mavi''den oluşan Amerikan bayrak renklerindeki bir paraşüt kullandı.

Bununla 8. atlayışını gerçekleştiren Bush'un, Twitter hesabındaki atlayışıyla ilgili açıklamada, ''Maine'de harika bir gün. Aslında paraşütle atlamak için yeterince harika'' ifadesine yer verildi.

George H. W. Bush'un sözcüsü Jim McGrath'ın açıklamasında ise ''Bush, hem sürprizi hem de adrenalini, seviyor. Bu bir Bush klasiği'' yorumunda bulundu. Ayrıca, eski başkanın 90. yaş günü için, 200 kişilik akraba grubunun katılacağı özel bir akşam yemeği verileceği bildirildi

2. Dünya Savaşı'na Amerikan ordusunun en genç pilotlarından biri olarak katılan Bush, 1960'lı yıllarda Kongre'de görev yaptı. Çin'de Mao döneminde ABD'nin Çin ile ilişkilerinde aldığı rolden sonra Watergate skandalı sırasında Cumhuriyetçi Parti Başkanlığı yaptı. Kilise Komisyonu ve CIA Başkanlığı görevini takiben ise soğuk savaş döneminde, ABD'nin BM Daimi Temsilciliği'ni yaptı. Sovyetler Birliği'nin çöküşü sırasında Başkan Yardımcısı olarak eski Başkan Ronald Reagan'la çalıştıktan sonra, Cumhuriyetçi Parti'den ABD'nin 41. Başkanı olarak seçilen Bush, 1991 yılında Irak'a karşı Körfez Savaşı'nın emrini vermişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.