1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. DÜNYAYI BİR FELAKET BEKLİYOR
DÜNYAYI BİR FELAKET BEKLİYOR

DÜNYAYI BİR FELAKET BEKLİYOR

Tehlikenin sadece 5 gün uzağındayız...

A+A-

Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, Amerikalı siyasetçiler borç tavanı limitini yükseltip, temerrüdün önüne geçmediği takdirde ABD'nin büyük bir ekonomik felaket riski yaratmaya çok yakın olduğunu söyledi.

Dünya Bankası Başkanı, bütçe ve borç tavanı limiti krizlerini bir türlü aşamayan ABD'yi "Şu an tehlikenin sadece 5 gün uzağındayız" diye uyardı.

ABD'de borçlanma limitinin 17 ekim'e kadar artırılamaması halinde hükümet fiilen borçlarını ödeyemez duruma düşecek. Süre azaldıkça dünya ekonomisinin başındaki isimlerin de endişesi artıyor. Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, Amerikalı siyasetçilere sorunu bir an önce çözmeleri çağrısında bulundu, "Kriz aşılamadığı takdirde dünyayı bir felaket bekliyor" uyarısı yaptı.

Amerikan Hazine Bakanlığı'nın beklentisi birkaç gün içinde borç tavanı limitinin yükseltilmesi konusunda anlaşma sağlanması. Demokrat senatör Dick Durbin hedeflerinin pazartesi piyasalar açılmadan bir anlaşmaya varılması olduğunu söyledi.

Dünya Bankası Başkanı Kim de görüşmelerin sonuca ulaşmasını umuyor. Kongre'nin bütçeyi onaylamadığı 1 Ekim tarihinden bu yana ABD'de hükümet kısmi olarak kepenkleri kapatmış durumda. Yüzbinlerce memur ücretsiz izne gönderildi, hükümet binaları kapatıldı.  

Milliyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.