1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. "DÜNYAYI BM MAVİSİNE BÜRÜYORUZ" KAMPANYASI
"DÜNYAYI BM MAVİSİNE BÜRÜYORUZ" KAMPANYASI

"DÜNYAYI BM MAVİSİNE BÜRÜYORUZ" KAMPANYASI

24 Ekim Cumartesi günü;

A+A-

BOĞAZİÇİ VE FATİH SULTAN MEHMET KÖPRÜLERİYLE İZMİR KONAK'TAKİ TARİHİ SAAT KULESİ, BM'NİN KURULUŞUNUN 70. YIL DÖNÜMÜ VESİLESİYLE 24 EKİM CUMARTESİ GÜNÜ TEŞKİLATIN SİMGESİ MAVİ RENKTE AYDINLATILACAK

Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri ile İzmir Konak'taki tarihi saat kulesi, 24 Ekim Cumartesi günü, Birleşmiş Milletler'in (BM) kuruluşunun 70. yıl dönümü dolayısıyla organize edilen "Dünyayı BM Mavisine Bürüyoruz" kampanyası kapsamında teşkilatın simgesi mavi renkte aydınlatılacak.

BM Enformasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri ile İzmir Saat Kulesi'nin BM'nin kuruluş yıl dönümünde örgütün simgesi mavi renkte ışıklandırılacağı bildirildi.

Türkiye'de yapılacak söz konusu etkinliklerin, özellikle Avrupa ile Asya'yı birleştirmesi ve İstanbul'un BM bölgesel merkezi haline gelmesi, İzmir Saat Kulesi'yle BM'nin yıl dönümüne vurgu yapılması açısından kampanyanın önemli ayaklarından birini teşkil ettiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri, 24 Ekim Cumartesi günü BM'in kuruluşunun 70. yıl dönümü vesilesiyle 20.00-24.00 saatleri arasında teşkilatın simgesi olan mavi renkte aydınlatılacak. Böylece iki kıta, İstanbul Boğaz köprüleri aracılığıyla BM mavisi ile daha da yakınlaşmış olacak. Söz konusu kampanya kapsamında ayrıca İzmir Konak'ta bulunan tarihi saat kulesi de mavi renkte ışıklandırılarak BM'nin 70 yılına vurgu yapılacak."

Açıklamada, Türkiye'ye ilave olarak 65'ten fazla ülkedeki 250'nin üzerinde anıt, bina, müze ve diğer önemli yapının söz konusu kampanyada yer aldığı aktarılarak, bunların arasında Avustralya'daki Sidney Opera Binası, Mısır'daki Gize Piramidi, Rio de Janeiro'daki Hz. İsa Heykeli, New York'taki Empire State binası ve Çin Seddi gibi yapıların bulunduğu ifade edildi. "Dünyayı BM Mavisine Bürüyoruz" kampanyasının sosyal medyada birçok mecrada yayınlanacağı vurgulandı.

Yeni Zelanda'da başlayacak etkinliklerin Avustralya ile devam edeceği belirtildiği açıklamada, New York'taki BM Genel Merkezi'nin de 23 Ekim'den başlayarak iki gün süreyle mavi renkte ışıklandırılacağı bilgisi verildi.

Açıklamada, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, "BM'nin 70 yıldır barış, kalkınma ve insan haklarına verdiği desteğin kutlanması konusunda üye devletlerin gösterdikleri içtenlikten dolayı minnettarım. Bir günlüğüne de olsa BM mavisi ile ışıklandırmak, daha iyi bir gelecek için yolu aydınlatmamızı sağlayabilir" dediği kaydedildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.