1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. DÜNYAYI SARSAN FOTOĞRAF!
DÜNYAYI SARSAN FOTOĞRAF!

DÜNYAYI SARSAN FOTOĞRAF!

Dünyayı sarsan fotoğraf

A+A-

Klinikte hemşireler tarafından geri çevrilince çimlerin üzerinde doğum yaparak dünyaya haber olan kadın aylar sonra hala gündemde. Kısa sürede sağlığına kavuşan genç annenin, ülkede sağlık düzenlemelerinde ilham kaynağı haline geldiği konuşuluyor.

Dünyayı sarsan bu fotoğraf Meksika’nın Oaxaca kentinde yoldan geçen biri tarafından geçtiğimiz Ekim ayında çekilmişti.

HASTANE GERİ ÇEVİRMİŞTİ
29 yaşındaki hamile Irma Lopez doğum sancıları başlayınca, eşiyle birlikte yürüyerek Oaxaca kliniğe ulaşmış ancak genç kadın ve eşi hastane görevlileri tarafından geri çevrilmişti. Lopez hastane bahçesinde çimlerin üzerinde doğum yaparak bir erkek bebek dünyaya getirerek dünya basınına haber olmuştu.

HASTANE YETKİLİSİ GÖREVDEN ALINDI
Tüm dünyada şok etkisi yaratan görüntülerin ardından Meksika hükümeti harekete geçerek hastanenin yöneticisini soruşturma süresince görevinden aldı

Hastane görevlileri Etnik Mazatec yerlilerinden olan Lopez'in farklı bir dil konuştuğu için yanlış anlamadıklarını söyleyerek kendilerini savunmuştu.

ÜLKEDE İLHAM KAYNAĞI HALİNE GELDİ
Lopez ailesinin hikayesi bu tür olayları engellemek için çalışan kadın sağlığı savunucularına da ilham oldu.Lopez ve 6 aylık olan bebeği Sabino'nun sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.